Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

FOTO: Wikipedia

FOTO: Wikipedia

Eurodeputat PSD: Preşedintele Iohannis recidivează şi îşi atacă propria ţară la un eveniment extern

Europarlamentarul PSD Claudia Ţapardel a acuzat, marţi, că preşedintele Klaus Iohannis are o atitudine duplicitară şi denigrează propria ţară pe plan extern, precizând că atitudinea şefului statului este inacceptabilă.

Rl online 0 comentarii

„Invitat să reprezinte România la ceremonia de semnare a Tratatului de cooperare şi integrare franco-german, preşedintele Klaus Iohannis face o nouă gafă majoră şi nu găseşte altceva de făcut decăt să atace propria ţară într-un moment total nepotrivit. În loc să reprezinte aşa cum se cuvine România la un eveniment atât de important, preşedintele Klaus Iohannis recidivează în a-şi ataca şi denigra propria ţară. În loc să profite de evenimentul istoric de la Aachen şi de norocul formidabil ca România să deţină Preşedinţia Consilului Uniunii Europene în această perioadă, preşedintele Iohannis s-a apucat să arunce cu săgeţi otrăvite către Guvernul României”, a transmis Claudia Ţapardel, conform unui comunicat de presă al PSD, citat de Mediafax.

Eurodeputatul PSD mai spune că Iohannis se face remarcat doar prin atitudinea duplicitară, pentru că anul trecut şeful statului afirma că Guvernul e pregătit să preia Preşedinţia Consiliului UE, însă în momentul de faţă atac constant Executivul.

„Se remarcă încă o dată atitudinea duplicitară a preşedintelui Iohannis, care la sfârşitul anului trecut declara că actualul Executiv este pregătit să preia Preşedinţia rotativă a Consiliului UE, iar astăzi face praf acelaşi Executiv, pe motiv că nu ştie să guverneze. Oare când spune adevărul Klaus Iohannis? De asemenea, este inacceptabilă atitudinea şefului statului, mai ales că a fost invitat la acest eveniment major pentru politica europeană pentru a reprezenta Preşedinţia Română a Consiliului Uniunii Europene”, a explicat Ţapardel.

Ea a mai precizat că la un astfel de eveniment cum a fost semnarea Tratatului de integrare franco-german Klaus Iohannis nu trebuia să vorbească despre juştiţie şi puşcărie.

„Să te apuci să vorbeşti despre justiţie şi puşcărie, în contextul Tratatului de cooperare şi integrare franco-german, dovedeşte încă o dată reaua credinţă de care dă dovadă preşedintele României, aflat într-o postură istorică unică, de care nu a ştiut să profite în interesul ţării pe care o reprezintă şi a cetăţenilor acesteia”, a mai spus Claudia Ţapardel.

 Europarlamentarul PSD a conchis că atitudinea lui Klaus Iohannis nu face decât să decredibilizeze România într-o perioadă extrem de importantă în care deţine Preşedinţia Consiliului UE.

„Aici nu este vorba doar despre atacuri la adresa adversarilor politici sau despre dorinţa disperată a lui Klaus Iohannis de a mai obţine cu orice preţ un mandat la Palatul Cotroceni. Ceea ce nu înţelege şeful statului este că, tot atacând ceea ce se întâmplă în propria ţară, te poziţionezi chiar împotriva ei, ceea ce este total absurd pentru un preşedinte de ţară. Toate aceste fapte ne fac să ne întrebăm dacă nu cumva pe agenda personală a preşedintelui Klaus Iohannis se află doar intenţia câştigării alegerilor prezidenţiale în România sau are şi un alt interes ascuns şi obscur, anume distrugerea imaginii şi credibilităţii României la Bruxelles”, a concluzionat Ţapardel.

Reacţia eurodeputatului PSD vine în contextul în care preşedintele Klaus Iohannis s-a întâlnit, marţi la Aachen, cu cancelarul Angela Merkel, preşedintele Franţei Emmanuel Macron, liderii europeni Donald Tusk şi Jean-Claude Juncker la ceremonia de semnare a Tratatului de cooperare franco-german.

Comentarii

loading...