14.6 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăPoliticăExtragerea loto la PSD. Cine va câștiga premiul cel mare, de premier...

Extragerea loto la PSD. Cine va câștiga premiul cel mare, de premier al României?

De ieri se vehiculau deja două persoane ca posibile propuneri pentru funcția de premier. Este vorba de Paul Stănescu și Mihai Fifor. Însă, unele surse din PSD o dădeau drept favorită pe Olguța Vasilescu. Singurul lucru cert eset că șeful PSD, Liviu Dragnea, nu va mai face nicio propunere pentru funcția de premier, ci se va baza doar pe cea venită din partea comitetului Executiv al partidului.

Pentru cei doi există susținere în interiorul partidului, dar la fiecare există riscul să fie refuzați de președintele Klaus Iohannis.

În ceea ce îl privește pe Paul Stănescu, acesta este și în acest moment liderul informal al ”baronilor” din PSD, fiind unul dintre cei mai vechi lideri din teritoriu ai partidului. Pentru PSD, Stănescu ar fi varianta ideală, însă la Cotroceni se va ține cont și de problemele cu DNA ale acestuia, numele lui Paul Stănescu apărând într-un dosar în care s-a început urmărirea penală in rem.

De asemenea, Mihai Fifor are anvergura pentru a deveni premier, însă el a mai fost respins o dată de președintele Klaus Iohannis și cei din PSD se tem că acest lucru s-ar putea repeta. Fifor nu are probleme penale și nici nu a fost implicat în scandaluri interne, fiind unul dintre soldații credincioși ai lui Liviu Dragnea. O anecdotă din PSD arată că Mihai Fifor a aflat chiar în timpul alegerilor pentru șefia Consiliului Național PSD că el este omul ales de Liviu Dragnea, până atunci favorit fiind Constantin Niță.

Acestea sunt cele două variante pe care liderii PSD mergeau aseară, după finalizarea Comitetului Executiv. Nu este exclus ca în ședința de astăzi să se aducă în dezbatere noi nume și să avem parte de o surpriză, mai ales că Liviu Dragnea a promis că nu se va mai implica și va lăsa taberele din partid să-și impună omul la Palatul Victoria.

Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 765: G7 se angajează să întărească apărarea aeriană a Kievului

Miniştrii de Externe ai statelor din G7 s-au angajat astăzi "să întărească mijloacele de apărare aeriană ale Ucrainei" împotriva atacurilor Rusiei, informează AFP.În comunicatul...

Președintele COSR confirmă: „Șansele Simonei Halep de a primi un wild card la Jocurile Olimpice sunt importante”

Preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român (COSR), Mihai Covaliu, a declarat că şansele Simonei Halep de a primi un wild card la Jocurile Olimpice...

Ciolacu, despre o eventuală înlocuire a candidatului Cîrstoiu cu Negoiță. Ce a stabilit cu Ciucă

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat...
Ultima oră
Pe aceeași temă