10.1 C
București
vineri, 24 septembrie 2021

Extremismul, populismul și antisemitismul sunt marile pericole în Europa, avertizează Iohannis

„Europa se confruntă astăzi cu pericole majore – extremismul, populismul, antisemitismul – pericole care se hrănesc inclusiv cu ignoranță și indiferență”, a declarat președintele Klaus Iohannis într-un mesaj transmis, miercuri, cu prilejul Zilei Internaționale de Comemorare a Victimelor Holocaustului.

„Societățile se confruntă cu tendințe în creștere de radicalizare și antagonizare. Prea adesea lipsiți de morală, unii dintre actorii vieții noastre publice modelează malițios elementele sensibile și vulnerabile, învrăjbesc, cultivă și îngrijesc semințele urii, intoleranței și minciunii, ignoră Holocaustul, îi glorifică pe criminali, minimizează suferința victimelor. Astăzi, pericolul revenirii atitudinilor xenofobe și antisemite este prezent mai mult decât ieri”, avertizează, în mesajul său, președintele Iohannis.

În acest context, șeful statului încurajează Guvernul României „să adopte cât mai curând Strategia națională pentru prevenirea și combaterea antisemitismului, xenofobiei, radicalizării și discursului instigator la ură”.

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Ultima oră
Pe aceeași temă