25.2 C
București
luni, 27 septembrie 2021

Aviz favorabil de la procurorii din CSM pentru Felix Bănilă

 

UPDATE 

Aviz favorabil de la procurorii din CSM pentru Felix Bănilă

 

Secţia pentru procurori a CSM a decis, marţi, emiterea unui aviz pozitiv pentru Felix Bănilă, propunerea ministrului Justiţiei pentru funcţia de procuror şef al DIICOT, potrivit unor surse judiciare.

Magistratul a susţinut interviul în faţa procurilor CSM, la şedinţă participând şi cel care a făcut propunerea, Tudorel Toader.

Avizul CSM este consultativ, urmând a fi motivat şi transmis ministrului Justiţiei.

Klaus Iohannis poate refuza numirea lui Felix Bănilă în funcţia procuror şef al DIICOT.

 

UPDATE

Tudorel Toader, la CSM: Doresc succes domnului Bănilă, indiferent de aviz

 

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a afirmat marţi, la Consiliul Superior al Magistraturii (CSM), că îi doreşte succes lui Felix Bănilă, candidat la conducerea DIICOT, indiferent dacă avizul pe care acesta îl va primi de la Secţia pentru procurori va fi pozitiv sau negativ.

„Doresc succes domnului Bănilă, indiferent de avizul pe care îl veţi da, repetând convingerea că nu vom delibera chiar în cinci minute sau în zece minute, că va fi o deliberare (…) pe fond, riguroasă, obiectivă, în raport cu cerinţele DIICOT”, a spus Toader.

El a subliniat că Felix Bănilă a susţinut în faţa comisiei de la Ministerul Justiţiei un interviu „aplicat”, demonstrând faptul că ştie care sunt problemele cu care se confruntă DIICOT şi are soluţii pentru remedierea lor.

„Cine nu are funcţie, se uită la faptul că va fi şef, să spunem dânsul. Dar în realitate este un contract managerial care are mult mai multe obligaţii decât libertăţi, care îţi răpeşte în viaţa personală bună parte din timp, dar, sigur, avem procurori devotaţi pregătiţi. Eu mă aşteptam ca să fie mulţi, foarte mulţi, la această selecţie pentru desemnarea procurorului şef”, a mai spus Tudorel Toader.

Felix Bănilă susţine marţi, în faţa Secţiei pentru procurori a CSM, interviul pentru funcţia de procuror-şef al DIICOT.

 

„Am încredere în potenţialul meu şi în raţionamentul colegilor mei”, a spus Bănilă înainte de interviul de la CSM.

Întrebat ce îl recomandă pentru şefia DIICOT, acesta răspuns: „Cei 22 de ani de activitate, experienţa profesională şi cred că am toate calitătile necesare ocupării acestei funcţii”.

Procurorul Felix Bănilă se va prezenta, marţi, în faţa procurorilor din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), pentru a fi intervievat de către aceştia.

Bănilă este propunerea ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, pentru funcţia de procuror-şef al DIICOT, deţinută în continuare de Daniel Horodniceanu, al cărui mandat a fost prelungit în noiembrie.

După ce Felix Bănilă va susţine interviul, Secţia pentru procurori a CSM va trimite, miercuri, avizul către Ministerul Justiţiei.

 
Ministrul Tudorel Toader a confirmat, pentru Mediafax, prezenţa la şedinţă.

În proiectul de management, procurorul Felix Bănilă a subliniat că procurorul-şef al DIICOT trebuie să fie şi un bun psiholog, iar unul dintre obiectivele pe termen lung pe care le are în vedere vizează alinierea la normele raportului MCV. Documentul conţine 37 de pagini, în care a introdus consideraţii generale privind managementul judiciar, scopul şi competenţa DIICOT, obiective strategice, operaţionale.

Ultima oră
Pe aceeași temă