15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăPoliticăFifor: Falcă nu trebuie să vorbească pentru primari

Fifor: Falcă nu trebuie să vorbească pentru primari

“Noaptea minţii, oameni buni… Gheorghe Falcă, campionul incompetenţei administrative, face pe purtătorul de cuvânt al primarilor din România. Primarul Aradului, Gheorghe Falcă, s-a erijat în purtătorul de cuvânt al nemulţumirii primarilor din România, în condiţiile în care Aradul, pe care îl conduce de prea mulţi ani, este un oraş lăsat de izbelişte. Primarul Falcă cere bani de la Guvern şi ameninţă cu proteste în Piaţa Victoria, uitând că a dovedit, în mod repetat, nu doar că nu este capabil să cheltuiască banii din bugetul primăriei, ci chiar că îşi permite cu nonşalanţă să piardă milioane de euro finanţări externe”, a scris Mihai Fifor pe Facebook.

El afirmă că nimeni nu poate susţine că Executivul nu acordă o atenţie specială relaţiilor cu primarii din România.

“Prezenţa primarului Gheorghe Falcă pe post de portavoce otrăvită a primarilor nemulţumiţi de alocările guvernamentale reprezintă o culme a tupeului şi a ipocriziei. Nu contestăm faptul că există în România comunităţi care au nevoie de sprijin de la Guvern, aşa cum nu contestăm obligativitatea dialogului cu structurile asociative din administraţie. Nu cred că cineva poate susţine faptul că Guvernul nu acordă o atenţie specială relaţiilor cu edilii din România. Tocmai de aceea, consider că este total deplasat ca despre aceste dificultăţi administrative să vorbească, şi asta în numele tuturor primarilor, tocmai PDL-istul Gheorghe Falcă, artizan, alături de Boc şi de Băsescu, al celor mai odioase măsuri împotriva romanilor”, a mai scris Fifor.

O delegaţie a Asociaţiei Municipiilor din România a ajuns miercuri la sediul Guvernului pentru a discuta cu premierul Viorica Dăncilă pe tema proiectului legii bugetului pe 2019.

Din delegaţie fac parte preşedintele AMR, primarul sectorului 3, Robert Negoiţă, primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, primarul municipiului Ploieşti, Adrian Dobre, primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă.

Anterior, edilul municipiului Arad, Gheorghe Falcă, a făcut un apel la primarii din România să îşi coordoneze activitatea, “pentru că din acest moment lupta este pentru fiecare oraş şi pentru fiecare ban al cetăţenilor din această ţară”. “Este regretabil că un guvern care îşi asumă în faţa primarilor că până la ora 12,00 vor primi un punct de vedere, iar astăzi la ora 12,00 un guvern nu poate să transmită un punct de vedere. Ne confirmă faptul că a fost adevărat ce am spus noi – bugetul de stat trebuia să se închidă pe administraţia locală. Presiunea noastră face ca dânşii să îşi recalculeze cifrele şi se confirmă că se doreşte să se ia din banii cetăţenilor pentru a se realiza bugetul de stat. Facem apel la primarii din România să ne coordonăm activitatea, pentru că din acest moment lupta este pentru fiecare oraş şi pentru fiecare ban al cetăţenilor din această ţară”, a declarat Gheorghe Falcă.

 

Cele mai citite

Rolul ficatului în eliminarea toxinelor din organism

Una dintre principalele funcţii ale ficatului este detoxifierea. Acest organ esenţial al organismului este responsabil pentru metabolizarea şi eliminarea toxinelor, curăţarea sângelui prin filtrarea...

Tarifele polițelor de asigurare obligatorie rămân plafonate până la 30 iunie 2024

Executivul a aprobat actul normativ promovat de Ministerul Finanțelor și elaborat de Autoritatea de Supraveghere Financiară prin care prelungește cu trei luni perioada de...

Zeci de angajați ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor fi disponibilizați de luni

Circa 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni,...
Ultima oră
Pe aceeași temă