15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăPoliticăFirea a fost jignită de un coleg de față cu Dragnea

Firea a fost jignită de un coleg de față cu Dragnea

Gabriela Firea face noi dezvăluiri din şedinţa conducerii PSD de sâmbătă, în care a cerut demisia ministrului Carmen Dan. Fără să menţioneze nume, primarul general a afirmat că a fost jignită de un deputat PSD, de faţă cu Dragnea. Cel mai probabil, Firea se referea la Cătălin Rădulescu sau Eugen buduNicolicea.

Firea susţine că a fost sunată de mai mulţi colegi în ultimele ore, să-i spună că are dreptate, dar că nu este momentul să arate susținerea pentru argumentele sale.

“Nu a fost un succes fulminat al lui Dragnea împotriva mea, așa cum s-a prezentat la televizor. Au fost foarte puțini care m-au atacat. Restul colegilor care au intervenit au fost extrem de echilibrați, iar foarte mulți nu au luat cuvântul. Spre exemplu, a avut un limbaj neadecvat un domn deputat care nu este membru CEX. Nu este normal să se exprime față de vicepreședinți ai PSD, oameni care nu fac parte din CEX. Este un domn deputat care a mai avut momente neplăcute cu reprezentanți ai presei. E neplăcut ca domnul Dragnea să nu intervină când un domn ca acela face afirmații neadevărate despre mine. Ba dimpotrivă, i-a dat cuvântul și l-a încurajat să continue. Mai mult, aceeași persoană a luat o atitudine nedemnă față de cei de la Bruxelles, total nepotrivită. Acum, vine oricine și nimeni nu ia atitudine împotriva lui după aceste cuvinte. Au fost cuvinte nedemne și incorecte față de oficialii europeni. Eu sunt convinsă că majoritatea colegilor mei nu gândesc ca acel coleg lăsat să vorbească de domnul Dragnea în CEX. Tot eu am luat cuvântul și am spus că nu este corect ceea ce se afirmă,” a declarat Gabriela Firea la România TV.

Firea a susţinut, la România TV, că în cursul zilei, dar şi sâmbătă, în timpul şedinţei CEx, a primit mesaje de susţinere din partea mai multor colegi din PSD.

“Mi s-a spus că, deşi sunt conştienţi că am dreptate, nu este momentul să arate în mod deschis susţinerea faţă de ce am spus eu. Este şi asta o consolare, dar ca şi atmoferă, pot să vă spun că nu este aşa cum a fost prezentat, ca un succes fulminant al domnului Dragnea împotriva mea, pentru că doar vreo două persoane au fost influenţate cumva ca să spună lucruri împotriva mea. (…) Ceilalţi colegi, foarte mulţi, nu au luat cuvântul, iar unii dintre ei vorbeau de fiecare dată în CEx. Este un semn de întrebare că oameni foarte vechi în partid, acum văzând cum se derulează lucrurile, au stat deoparte”, a declarat Gabriela Firea.

Ea s-a plâns, din nou, de atitudinea unui “domn deputat” care nu este membru CEX şi care a jingnit-o şi a avut un limbaj nepotrivit la adresa sa, ea spunând că liderul PSD, Liviu Dragnea, care era la doi metri de ea, nu a intervenit ci, dimpotrivă, l-a încurajat din priviri si i-a dat cuvântul.

“A avut un limbaj neadecvat un domn deputat care nu este în CEx. Nu este normal ca în CEx să se exprime faţă de un vicepreşedinte oameni care nu fac parte din CEx, să mă tragă la răspundere, să mă certe. Nu vreau să-i fac publicitate gratis şi să spun cine este, dar a mai avut astfel de reacţii în relaţia cu presa şi este dureros pentru mine să fiu la doi metri de domnul preşedinte Dragnea şi să nu intervină când un coleg care nu este în CEx are astfel de reacţii împotriva mea. Ba dimpotrivă, i-a dat şi cuvântul şi l-a şi încurajat din priviri. Aceeaşi persoană a avut o atitudine negativă şi faţă de reprezentanţii de la Bruxelles”, a afirmat primarul Capitalei.

Ea a mai spus că nu vrea să transforme Bucureştiul într-un maidan. 

“La Târgul de Crăciun am fost lăsată singură, pentru că protestatarii de profesie au pătruns în piaţă, lăsaţi chiar de jandarmi şi au dărâmat scena. I-am reproşat doamnei ministru că a încercat să transfere răspunderea pe umerii prefectului, o funcţie publică mai rar amintită. Deodată a apărut ca personaj principal prefectul. S-a menţionat în presă numele prefectului, a doua zi purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei a spus că prefectul a dat ordinul de intervenţie, asta după ce a văzut că intervenţia este considerată agresivă şi că sunt discuţii în spaţiul public, iar Jandarmeria, prin excese, are de suferit la capitalul imagine. A arătat cu degetul către prefect, apoi au asociat prefectul cu mine, pentru că a lucrat doi ani de zile cu mine”, a mai spus Firea.

 

Cele mai citite

Inovație și funcționalitate în baie cu Florin Art: Descoperă cele Mai bune opțiuni de mobilier

Mobilierul de baie nu este doar o necesitate practică într-o locuință modernă, ci și un element crucial în crearea unei atmosfere plăcute și funcționale...

Coreea de Nord l-a primit pe șeful spionajului rus

O delegație a Biroului de Informații Externe al Rusiei a vizitat capitala nord-coreeană Phenian între luni și miercuri și a discutat despre stimularea cooperării...

Orașul Harkov ar fi fost atacat de Rusia cu un nou tip de bombă cu sistem de ghidare

Este posibil ca Rusia să fi utilizat un nou tip de bombă cu sistem de ghidare în atacurile aeriene asupra oraşului Harkov, din nord-estul...
Ultima oră
Pe aceeași temă