10 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăPoliticăFirea a găsit vinovat pentru pierderea Primăriei Capitalei

Firea a găsit vinovat pentru pierderea Primăriei Capitalei

Chiar dacă per total, la votul politic pentru șefia consiliilor județene, PSD a obținut peste 31% din voturi, marile probleme ale partidului sunt pierderea unor fiefuri județene simbolice și a Primăriei Capitalei.

Pentru următoarea perioadă, președintele PSD, Marcel Ciolacu, va avea chestiuni importante pe agendă: pregătirea pentru parlamentare și campania electorală, dar și păstrarea puterii în partid. La rândul său, Gabriela Firea, care deține în acest moment funcția de prim-vicepreședinte, nu mai poate spera să acceadă la mai mult decât atât. De altfel, Gabriela Firea a primit invitația, pe care deja a acceptat-o, de a candida pentru un loc în Senat și mai vorbește încă despre candidatura, foarte puțin probabilă, la alegerile prezidențiale din 2024.

Lucrurile au degenerat însă într-un conflict pe față în momentul în care primarul sectorului 3, Robert Negoiță, care a candidat la alegeri din partea unei alianțe cu partidul lui Victor Ponta, și nu a PSD, a fost invitat pentru discuții la sediul social-democraților din Kiseleff. După ce a câștigat detașat un nou mandat de primar la sectorului 3, Negoiță a fost invitat să se întoarcă în partid încă din seara alegerilor. Ciolacu a spus încă din acel moment că el trebuie “întoarcă acasă”, acolo unde îi este locul.

Ulterior, Negoiță a declarat la Digi24: „Oferte de la PSD am mai avut. Am o relaţie de prietenie cu Ciolacu, dar nu se pune problema să revin în PSD”.

Ponta și Negoiță sunt ”asasini politici”

Imediat după vizita lui Negoiță, Firea a mers și ea în Kiseleff pentru a-și impune punctul de vedere la partid. Ea îl acuză pe primarul sectorului 3 pentru divizarea electoratului la nivelul Capitalei, ceea ce a contribuit la pierderea de voturi în defavoarea ei. “I-am spus domnului preşedinte (Marcel Ciolacu – n.r.) doar punctul meu de vedere şi a fost de acord cu el, că nu putem negocia cu teroriştii politici, cei care au vrut să îngroape PSD. Trebuie să fie pe drumul lor şi noi să fim pe drumul nostru. Asta este! Mult, puţin, cât aveam, dar este al nostru. Ar fi fost o lipsă de respect faţă de bucureştenii care ne-au votat să ne aliem cu proprii noştri asasini, adică cu domnii Ponta şi Negoiţă. Să fie pe drumul lor, nu avem nimic cu ei, nu ne războim cu ei, dar nici acum să îi invităm cu mari onoruri, eventual, să facem şi o pâine împreună să mâncăm”, a spus Firea la sediul central al PSD.

Negoiță: „Firea e terorizată de paranoia”

La rândul său, Robert Negoiță a explicat că refuzul său de a face echipă cu Firea vine din faptul că aceasta era “terorizată” de “paranoia” că el şi-ar fi dorit să “atace ulterior fotoliul de primar general”. El spune că Firea este propriul său inamic şi “victima propriei dorinţe de mărire, a lipsei spiritului de echipă, a calcului politicianist ieftin şi de scurtă durată”.

Referitor la acuzaţia că ar fi “terorist politic”, Negoiţă susţine că a văzut “oameni terorizaţi în timp ce nu s-a făcut nimic pe partea de infrastructură”, “că trebuiau să facă baie cu apă rece sau să îşi încălzească apa la ibric”. “E un foarte bun comunicator, dar nu are treabă cu Primăria, cred că nu înţelege ce înseamnă primăria”, afirmă Negoiţă, despre Gabriela Firea.

Negoiță a subliniat că nu a putut colabora cu Firea pe partea de administrație și nu a primit sprijinul Primăriei Generale în proiectele pe care a dorit să le implementeze în sectorul 3.

El a adăugat că a refuzat să facă echipă “cu un om care nu a înţeles că în administraţia publică, singurul lucru care contează sunt proiectele pe care le-ai livrat cetăţenilor”. “Alegerile reprezintă momentul unui bilanţ, iar dacă acest bilanţ nu se vede în calitatea vieţii comunităţii, atunci ai pierdut”, a afirmat Negoiţă. 

Citește și: Fraudă electorală sau eroare umană?

Cele mai citite

Dosar de corupție la nivel înalt în Rusia: unul din adjuncții ministrului rus al apărării a fost arestat

Un adjunct al ministrului rus al apărării, Timur Ivanov, a fost arestat pentru presupusă corupţie, a anunţat marţi Comitetul de Anchetă rus, notează AFP,...

Dosar de corupție la nivel înalt în Rusia: unul din adjuncții ministrului rus al apărării a fost arestat

Un adjunct al ministrului rus al apărării, Timur Ivanov, a fost arestat pentru presupusă corupţie, a anunţat marţi Comitetul de Anchetă rus, notează AFP,...

Inovație pe piața muncii: munca fără contract

Ministerul Muncii a anunţat că orice persoană cu vârsta de cel puţin 16 ani va putea să câştige bani în plus. Va putea face...
Ultima oră
Pe aceeași temă