Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Florin Câțu: Dancilă a prezentat date economice neoficiale

Florin Câțu: Dancilă a prezentat date economice neoficiale

Senatorul PNL, Florin Cîţu, a afirmat că premierul Viorica Dăncilă a prezentat, la bilanţul de luni al Guvernului, date neoficiale, lucru pedepsit cu închisoarea în alte țări „civilizate”.

Mihai Cernea 0 comentarii

Florin Cîțu, senator PNL, a acuzat-o pe Viorica Dăncilă că a mințit și manipulat în bilanțul primelor șase luni de guvernare, prezentat marți. Mai mult, potrivit lui Cîțu, Dăncilă a omis cifrele care arată „dezastrul economic (inflație, dobânzi, scăderea dinamicii economiei, deficitul comercial, deficitul bugetar structural, deficitul de cont curent etc)”.

„Pe lângă minciuni prezentarea (premierului -n.r.) face un lucru şi mai grav. Un lucru care în ţările civilizate cu oameni responsabili este pedepsit penal. Viorica Dancilă, din poziţia de prim-ministru, prezintă date care încă nu au fost publicate oficial. Avem două variante aici. Datele sunt cele corecte si atunci Viorica Dancilă încalcă legea. Sau premierul minte şi inventează cifre. Să vă dau trei exemple: Investiţiile străine directe. Nu există date pentru primele 6 luni. Sunt publicate oficial în jur de 14 august de BNR. Orice oficial (în special ministru) ce publică date care nu sunt oficiale trebuie să răspundă penal pentru încălcarea legii. Rata şomajului. La fel. Datele oficiale cele mai recente sunt pentru luna mai”, a scris, marţi pe Facebook, senatorul liberal Florin Cîţu.

Cîțu susține că Dăncilă ar fi trebuit să consulte legea răspunderii ministeriale și capitolul despre confidențialitatea datelor din „European Statistics Code of Practice” pentru a vedea ce pedeapsă ar risca pentru folosirea acestor date în declarațiile sale oficiale.

Comentarii

loading...