23.9 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăPoliticăFlorin Cîțu iese la atac și amenință PSD cu un document surpriză

Florin Cîțu iese la atac și amenință PSD cu un document surpriză

Florin Cîțu, poate cel mai criticat membru al Guvernului PNL, spune că deține un document ce demonstrează că PSD, pe vremea când conducea Guvernul, nu intenționa să majoreze pensiile cu un procent de 40% pe motiv că economia nu putea susține o astfel de creștere.

„Oamenii care încă mai cred în PSD vor avea o surpriză fantastică, pentru că voi prezenta un document pe care PSD l-a aprobat în şedinţă de Guvern, după ce căzuse Guvernul Dăncilă, în care recunoşteau că nu pot să crească pensiile fără să creeze dezechilibre macro, în care recunoşteau că nu pot să crească pensiile fără să ceară ajutor de la FMI, în care recunoşteau că nu vor creşte pensiile în 2020 cu 40% şi se propunea o reeşalonare.”, a spus ministrul Finanțelor la Realitatea Plus, citat de News.ro.

Florin Cîțu susține că documentul a fost prezentat în ședința de Guvern și îl va face public pentru a arăta pensionarilor că PSD știa încă din momentul în care a aprobat legea de majorare cu 40% a pensiilor că nu există surse bugetare și că nu poate fi pusă în aplicare.

Din calculele făcute, cel mai probabil majorarea pensiilor se va face în acest an cu 15%, a anunțat ministrul Finanțelor, urmând ca o altă majorare să se aplice din 2021.

Cele mai citite

Șobolanii au invadat spațiile verzi din Târgoviște. FOTO

Primăria Municipiului Târgoviște pare că a rămas restantă cu deratizarea în acest an. Șobolanii de mari dimensiuni au fost suprinși de cetățeni ai orașului-reședință a...

Deca, vizită în Sibiu. Agenda ministrului Educației

Ministrul Educației, Ligia Deca, efectuează astăzi o vizită în județul Sibiu. Vizita include participarea la *Gala performanței învățământului preuniversitar din Sibiu, vizitarea a două școli...

Nicolae Ciucă, la 20 de ani de la aderarea României la NATO: „Aceste două decenii au reprezentat cea mai bună perioadă din istoria noastră”

Preşedintele Senatului, liderul PNL Nicolae Ciucă, a evidenţiat, vineri, într-un mesaj transmis cu prilejul împlinirii a 20 de ani de la admiterea României în...
Ultima oră
Pe aceeași temă