12.7 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăPoliticăFlorin Constantin Durgheu: “A reînviat Inchiziţia”

Florin Constantin Durgheu: “A reînviat Inchiziţia”

“De aproximativ o săptămână asistăm la spectacolul grotesc oferit de reținerea și obținerea, în fața instanței de fond, a mandatului de arestare preventivă a Sorinei Pintea, fost Ministru al Sănătății, susţine avocatul Florin Constantin Durgheu. Deşi nu a văzut dosarul, susţine că dăcă ar fi adevărat ce susţin procurorii, cei care au şi organizat aşa-zisul flagrant şi dacă fostul ministru “ar fi solicitat mita, deci chiar dacă s-ar face vinovată de o faptă de corupție, nu ar fi trebuit să fie reținută de către D.N.A. și, cu atât mai puțin, nu trebuia arestată preventiv, având în vedere circumstanțele date de complexitatea problemelor personale pe care le are”.

“Reținerea și arestarea preventivă a unui OM cu o stare de sănătate atât de șubredă, a unei MAME, nu doar biologice, dar și adoptive, sunt acte demne de un tribunal ecleziastic înființat de către Inchiziție cu scopul, nu doar de a combate, dar și a înlătura fizic disidența religioasă a unei persoane”, mai susţine cunoscutul avocat.

„Dacă reținerea și arestarea preventivă a Sorinei Pintea s-ar fi petrecut în epoca de glorie a Inchiziției, nimeni nu ar fi trebuit să fie surprins”, a conchis avocatul.

“Reținerea și, ulterior arestarea preventivă a acesteia de către instituțiile unui stat care se vrea a fi de drept, nu de drepți, nu doar că ridică semne de întrebare, dar generează și numeroase controverse.

Consider că nici un magistrat nu ar fi trebuit să dispună reținerea sau arestarea preventivă a unui om care suferă de o asemenea teribilă boală, om care și-a asumat rolul de mamă și pentru o fetiță abandonată de părinții naturali, fetiță care, după drama abandonului și a faptului că „mami” nu se putea da jos din pat din cauza bolii, pentru a se juca cu ea, trebuie să treacă acum și prin drama generată de faptul că anumiți magistrați i-au considerat mama un veritabil pericol social, motiv pentru care au smuls-o de lângă ea și au izolat-o la „Beciul Domnesc”, a subliniat Florin Constantin Durgheu.

Marius Ghilezan
Marius Ghilezanhttp://mariusghilezan.ro/
Marius Ghilezan scrie la “România liberă” din anul 1991. Este reporterul care i-a deconspirat pe celebrul Căpitan Soare, pe Omul Negru de la Rahova, pe Aurel Moiș, “călăul din Christian Tell,” fost torționar comunist, care a trimis șapte țărani din Apateu la moarte, pentru că au refuzat să intre în colectiv. A publicat celebrele stenograme ale întâlnirii lui Mihail Gorbaciov cu Nicolae Ceaușescu. A fost primul jurnalist român post-decembrist care a stat de vorbă cu președintele SUA. Este autorul a nouă cărți.
Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 770: Biden vrea să trimită arme Kievului chiar de săptămâna această

Preşedintele american, Joe Biden, a afirmat că Statele Unite vor "începe să trimită arme şi echipamente în Ucraina chiar din această săptămână", după ce...

De ce să montezi panouri fotovoltaice acasă?

În condițiile în care prețurile energiei electrice au crescut vertiginos în ultimii ani, fiind din ce în ce mai impredictibile, te întrebi justificat: ce...

Dosar de corupție la nivel înalt în Rusia: unul din adjuncții ministrului rus al apărării a fost arestat

Un adjunct al ministrului rus al apărării, Timur Ivanov, a fost arestat pentru presupusă corupţie, a anunţat marţi Comitetul de Anchetă rus, notează AFP,...
Ultima oră
Pe aceeași temă