15.5 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăPoliticăFlorin Iordache: "Codruţa, go home!"

Florin Iordache: “Codruţa, go home!”

“Deci după decizia de astăzi sunt trei cuvinte: «Codruţa go home». Normal că aşteptăm motivarea şi în urma motivării, din ce am văzut şi eu, preşedintele este obligat să o revoce. Tocmai aceasta este ideea, că procurorii sunt, potrivit Constituţiei, în acea coordonare la Ministerul Justiţiei, Ministerul Justiţiei a făcut acea constatare şi de aici mai departe e un aviz consultativ de la secţia de procurori şi preşedintele trebuie să semneze decretul”, a afirmat miercuri preşedintele Comisiei speciale pentru legile justiţiei, Florin Iordache.

Întrebat de Mediafax dacă poate fi vorba despre o acţiune de suspendare din funcţie a preşedintelui, în cazul în care Klaus Iohannis refuză să o revoce pe şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi, Iordache a răspuns: “Nu. Preşedintele respectă deciziile Curţii Constitionale.”

Curtea Constituţională arată, în comunicatul oficial privind decizia de existenţă a conflictului instituţional între preşedinte şi ministrul Justiţiei, că şeful statului urmează să emită decretul de revocare din funcţie a procurorului-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Laura Codruţa Kovesi.

Curtea Constituţională a României (CCR) a stabilit, cu majoritate de voturi, existenţa unui conflict juridic de natură constituţională între ministrul Justiţiei şi Preşedintele României, generat de refuzul şefului statului de a da curs propunerii de revocare din funcţie a procurorului-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Laura Codruţa Kövesi.

“Preşedintele României urmează să emită decretul de revocare din funcţie a procurorului-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, doamna Laura Codruţa Kövesi. Decizia este definitivă şi general obligatorie şi se comunică, potrivit art.36 din Legea nr.47/1992, Preşedintelui României, prim-ministrului Guvernului României şi Ministrului Justiţiei şi se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I”, se arată în comunicatul CCR.

Cele mai citite

Ce priorități va avea Firea ca primar general: școli, transport, termoficare și spitale

Gabriela Firea, cea care este, din nou, candidatul PSD la funcția de primar general al Capitalei, a transmis un mesaj în care anunță ce...

Ludovic Orban sare la gâtul lui Iulian Dumitrescu, preşedintele PNL Prahova: “Nesimțire sfidătoare!”

Iulian Dumitrescu, președintele PNL Prahova, inculpat pentru corupție și cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, continuă să surprindă....

Dosar de corupție la nivel înalt în Rusia: unul din adjuncții ministrului rus al apărării a fost arestat

Un adjunct al ministrului rus al apărării, Timur Ivanov, a fost arestat pentru presupusă corupţie, a anunţat marţi Comitetul de Anchetă rus, notează AFP,...
Ultima oră
Pe aceeași temă