3.6 C
București
marți, 26 martie 2024
AcasăPoliticăFlorin Iordache despre modificarea legilor Justiției: „Nu s-a grăbit nimeni să depună...

Florin Iordache despre modificarea legilor Justiției: „Nu s-a grăbit nimeni să depună amendamente”

Codul Penal, Codul de procedură penală şi Codul de procedură civilă urmează a fi modificate, după cum a afirmat deputatul SD, Florin Iordache, p reşedintele Comisiei speciale.

”Deocamdată asteptăm (amendamente la proiectele de lege-n.r.). Ţinem cont de Directiva UE privind prezumpţia de nevinovăţie, de Deciziile CCR. Încă aşteptăm amendamente. Nu s-a grabit, încă, nimeni să depună amendamente. Pe final de ianuarie probabil că vom face şedinţă”, a declarat preşedintele Comisiei speciale privind domeniul justiţiei, deputatul PSD Florin Iordache, pentru MEDIAFAX.

Proiectul depus de PSD-ALDE pentru transpunerea Directivei privind prezumpţia de nevinovăţie a fost criticat de opoziţie , în lucrările comisie.

Fostul ministru al Justiţiei deputatul PNL Cătălin Predoiu a afirmat că transpunerea Directivei 343/2016 are potenţialul de a destabiliza politica penală de combaterea infracţionalităţii, cerând revizuirea proiectului.

Cătălin Predou i-a transmis, în luna decembrie, o scrisoare lui Florin Iordache, cerându-i ca până la reluarea lucrărilor comisiei să revizuiască “fundamental” proiectul de transpunere a Directivei.

Liberalul a precizat că „(…) în conformitate cu proiectul: nu se mai poate lua măsura arestării pentru infracţiunile de corupţie, evaziune fiscală sau spălare de bani pentru corupţie, deşi ele prezintă un grad înalt de pericol social; se dezincriminează mărturia mincinoasă, cu efect inclusiv asupra tuturor cauzelor aflate pe rol (…)”.

 

Cele mai citite

Votul din Consiliul de Securitate al ONU ce cere în premieră o „ încetare imediată a focului în Gaza” a fost salutat pe plan...

Votul de luni asupra unei rezoluţii a Consiliului de Securitate al ONU care cere pentru prima dată "încetarea imediată a focului" în Fâşia Gaza,...

Cluburile participante în noul format al Champions League vor primi și mai mulți bani. Anunțul UEFA

UEFA le-a transmis federaţiilor membre şi cluburilor modul detaliat în care vor fi repartizaţi banii în viitoarea ediţie a Ligii Campionilor, care se va...

Jair Bolsonaro a stat două zile în ambasada Ungariei din Brasilia după ce i-a fost confiscat pașaportul

Fostul preşedinte de extremă-dreapta al Braziliei, Jair Bolsonaro, a petrecut două nopţi la ambasada Ungariei din Brasilia luna trecută, la doar câteva zile după...
Ultima oră
Pe aceeași temă