9.5 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăPoliticăForțele de dreapta nu s-au înțeles și vor propune fiecare câte un...

Forțele de dreapta nu s-au înțeles și vor propune fiecare câte un premier

Negocierile de duminică dintre PNL, Alianța USR-PLUS și UDMR în ceea ce privește formarea unui Guvern, stabilirea premierului dar și a funcțiilor de conducere ale Camerei Deputaților și Senatului au fost sistate la doar două ore de la începerea lor.

Totul s-a blocat din lipsa consensului în ceea ce privește numele viitorului premier. PNL nu a vrut să cedeze sub nicio formă la Florin Cîțu, ministrul Finanțelor Publice, în timp ce Alianța USR-PLUS nu acceptă o formulă de Guvern de dreapta decât cu Dacian Cioloș în funcția de prim-ministru.

„Negocierile coaliției s-au încheiat astăzi, nu am putut conveni asupra persoanei premierului. PNL și USR-PLUS își sugerează candidații propriului prim-ministru mâine la negocierile cu șeful statului. UDMR va lua decizia într-o ședință programată pentru mâine dimineață.”, a anunțat la scurt timp Hegedüs Csilla, purtător de cuvânt al UDMR, într-o postare pe Facebook.

La rândul său, Alina Gorghiu, senator PNL, a încercat să masceze printr-o postare pe Facebook tensiunile existente între PNL și Alianța USR-PLUS.

„Avem nevoie în continuare de încrederea și sprijinul dumneavoastră! Vom avea un 2021 cu liniște politică, cu reforme, cu dialog! Echipa PNL este și va fi alături de voi.”, a transmis Alina Gorghiu.

Alianța USR-PLUS a anunțat că la discuțiile de luni cu președintele Klaus Iohannis în care îl vor propune premier pe Dacian Cioloș vor participa Dan Barna, Dacian Cioloş, Dragoş Tudorache, Cătălin Drulă şi Cosette Chichirău.

Cele mai citite

Fântânile arteziene din Sectorul 4, pregătite pentru zilele călduroase de vară

Sectorul 4 al Capitalei este o comoară ascunsă pentru cei care își doresc să exploreze frumusețea orașului. Printre numeroasele sale atracții, cum ar fi...
Ultima oră
Pe aceeași temă