13.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăPoliticăFost deputat PSD, condamnat la șase ani de închisoare

Fost deputat PSD, condamnat la șase ani de închisoare

Munteanu, care a fost liderul deputaților PSD, este acuzat de procurorii DNA Ploieşti că a cerut 400.000 de euro de la un om de afaceri pentru a interveni la conducerea Hidroelectrica – Sucursala Hidrocentrale Bistriţa în vederea deblocării unor plăţi.

Potrivit deciziei instanţei, Ioan Munteanu a primit cinci ani de închisoare pentru trafic de influenţă şi cinci ani şi jumătate pentru spălare de bani. Cele două pedepse au fost contopite, iar judecătorii au adăugat un spor, în final fostul deputat având de executat şase ani de închisoare.

Pe latură civilă, instanţa a dispus confiscarea de la Ioan Munteanu a sumelor de 350.000 euro şi 261.373 lei, reprezentând banii traficaţi.

De asemenea, judecătorii au decis menţinerea sechestrului asigurător instituit de DNA Ploieşti asupra sumelor existente în contul deţinut de fostul deputat la o bancă, precum şi anularea unui contract de prestări servicii încheiat între SC Romsys SRL Bucureşti şi SC Suport Media Total SRL Piatra Neamţ.

Deși obținuse un nou mandat în 2016, Muntean și-a dat demisia în ianuarie 2018, invocând la acel moment probleme de sănătate. 

Citește și: Liderul grupului PSD din Camera Deputaților a demisionat din Parlament

Cele mai citite

Corespondentul rus de război Semion Eremin a fost ucis într-un atac cu drone

Corespondentul rus de război Semion Eremin, care lucra pentru cotidianul rusesc Izvestia, a fost ucis vineri într-un atac cu drone ucrainene în sud-estul Ucrainei,...

Taiwanul anunță că a detectat 21 de avioane militare chineze în jurul insulei

21 de avioane militare chineze au fost detectate în jurul Insulei Taiwan începând cu ora locală 8:15 (0:15 GMT), a anunţat sâmbătă Ministerul Apărării...

Emirates și Flydubai își reiau operațiunile după inundațiile din Dubai

Emirates și compania aeriană Flydubai au restabilit operațiunile normale după ce ploile abundente au provocat inundații grave în Emiratele Arabe Unite la începutul acestei...
Ultima oră
Pe aceeași temă