Ioan Mircea Pașcu   (Foto: Facebook)

Ioan Mircea Pașcu (Foto: Facebook)

Fostul ministru Pașcu este candidat la funcția de comisar european, în locul Rovanei Plumb

Ioan Mircea Pașcu, fost ministru al Apărării Naționale, și-a anunțat, marți, candidatura la funcția de comisar european pentru Transporturi, după ce Rovana Plumb nu a reușit să obțină acest post.

Mihai Diac 0 comentarii

"Doresc sa fac public faptul ca mi-am anunțat candidatura la postul de comisar al României pe transporturi, inclusiv mobilitate militara.
Doamna Prim-Ministru este la curent cu candidatura mea.
In sprijinul acestei candidaturi, aduc câteva argumente:
1. In calitate de Comisar Desemnat in Comisia Juncker, declarația mea de interese a fost evaluată de Comisia JURI, care nu a depistat nicio neregula;
2. Am activat 14 ani in Parlamentul European, ultimii 5 ani, in calitate de Vicepreședinte al acestui for;
3. Experiența mea in domeniul militar, dobândită ca secretar de stat in MApN, președinte al Comisiei de Apărare din Camera Deputaților, precum și de ministru al apărării îmi conferă capacitatea necesară gestionarii pachetului de “mobilitate militara”; acesta reprezintă principalul domeniu de colaborare in relația UE-NATO, relație care a făcut obiectul raportului meu din Parlament", a anunțat Ioan Mircea Pașcu într-o postare pe contul său de Facebook.

Ioan Mircea Pașcu (70 de ani) a fost ministru al Apărării Naționale în perioada anilor 2000 - 2004, în guvernul condus de Adrian Năstase, iar apoi a avut calitatea de europarlamentar PSD.

Anunțul lui Ioan Mircea Pașcu referitor la candidatura sa la postul de comisar european pentru Transporturi intervine la o zi după ce candidatura Rovanei Plumb, propusă de premierul Viorica Dăncilă pentru această funcție, a fost respinsă de Comisia juridică din Parlamentul European. 

Comentarii

loading...