13.2 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăPoliticăFostul ofițer SRI Daniel Dragomir cere să fie judecat în dosarul Black...

Fostul ofițer SRI Daniel Dragomir cere să fie judecat în dosarul Black Cube

“A fost un întreg tam-tam național cu privire la faptul că eu aș fi făcut lucruri cu această companie israeliană. Eu din moment ce observ că instituțiile statului continuă pe această linie, fără a intra în detalii cu privire la dosar, îmi permit să ridic câteva lucruri în atenția presei. De un an și jumătate, această anatemă a spionării zeiței justiției din România persistă cu privire la persoana mea. Cu toate acestea, suntem în decembrie 2017 și nici măcar nu sunt trimis în judecată”, a susținut Daniel Dragomir, vineri, la postul Antena 3.

„Cred că la un moment dat va trebui să se clarifice cum s-au sesizat instituțiile statului român cu privire la această operațiune. Sper că vom clarifica implicarea SPP și SRI în acest dosar”, a mai spus Dragomir.

Întrebat dacă a depus vreo mărturie în acest dosar, Dragomir a spus că nu a dat nicio declarație, doar și-a susținut nevinovăția.

„Doamna Kovesi nu e parte vătămată în acest dosar, e martor. Eu sper că acest dosar va ajunge în fața unui judecător. Lista e una foarte mare și va produce un cutremur în momentul în care va fi făcută publică”, a dezvăluit Dragomir.

Potrivit lui Daniel Dragomir, din decembrie 2016 în acest dosar nu s-a mai făcut nicio activitate.

„Eu nu am nimic de ascuns în acest dosar, mi se pare că altcineva are ceva de ascuns. Dosarul se află într-o fază nepublică, dar ce am spus e că am stat trei luni și jumătate arestat preventiv în acest dosar, apoi două luni și jumătate arestat la domiciuliu. De ce se menține acest semn de întrebare asupra mea când eu spun să mergem să ne judecăm în fața instanței? (…) Mă întreb și eu de ce se întâmplă lucurile astea”, a spus el.

Fostul ofiţer SRI Daniel Dragomir este acuzat că a pus la cale spionarea familiei şefei DNA Laura Codruţa Kovesi.

Este acuzat de constituire a unui grup infracţional organizat, instigare la acces ilegal la un sistem informatic, instigare la transfer neautorizat de date informatice, instigare la operaţiuni ilegale cu dispozitive şi programe informatice, instigare la fals informatic, în formă continuată şi instigare la violarea secretului corespondenţei.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Guvernul va da un OUG joi prin care numărul funcțiilor de conducere ar putea ajunge la 10% în aparatul de stat

Guvernul urmează să aprobe în şedinţa de joi un proiect de ordonanţă de urgenţă(OUG) privind modificarea unor măsuri fiscal-bugetare, precum posibilitatea stabilirii, în anumite...

Oamenii de știință din Israel au făcut o descoperire remarcabilă legată de o supernovă

În urmă cu aproximativ 20 de milioane de ani, într-o galaxie nu foarte îndepărtată, o stea de mari dimensiuni a explodat şi a trimis...

Ploiești #LetsPLAY – Capitala Tineretului din România 2024: Conferința „ 26 Martie – 143 de ani de la proclamarea Regatului României. „75 ani de...

COMUNICAT DE PRESĂConferințele „ Tinerii și Monarhia” Fundația Județeană pentru Tineret Prahova, Asociația Eurospirit, Primăria Municipiului Ploiești și Casa de Cultură „I.L. Caragiale” a Municipiului...
Ultima oră
Pe aceeași temă