Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Augustin Lazăr

Augustin Lazăr

Fostul procuror general Augustin Lazăr va coordona reforma Justiției în Republica Moldova

Augustin Lazăr, fostul procuror general al României, a fost numit consilier al premierului Republicii Moldova și va coordona reforma sistemului judiciar din această țară, a anunțat site-ul de știri uawire.org.

Mihai Diac 0 comentarii

Magistratul Augustin Lazăr, fost procuror general al României, a acceptat oferta premierului Maia Sandu de a deveni consilier în cadrul Guvernului Republicii Moldova.

De pe acest post, Augustin Lazăr va coordona aprocesul de reformă a Justiției în Republica Moldova și va consilia structurile care asigură lupta anticorupție.

Numirea pe acest post a lui Augustin Lazăr intervine după ce fostul procuror general al României a efectuat o vizită în Republica Moldova, la sfârșitul lunii august 2019, unde s-a întâlnit cu premierul Maia Sandu. "M-a bucurat faptul că domnia sa şi-a exprimat de principiu disponibilitatea de a se implica în echipa de consiliere pentru promovarea reformei justiţiei din ţara noastră”, declara, la acel moment, Maia Sandu.

Anterior, premierul Maia Sandu încercase să-l aducă în Guvern, pe postul de consilier pentru reforma Justiției, pe Mihail Saakashvili, fost președinte al Georgiei - în prezent, politician în Ucraina. Dar președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, s-a opus acestei numiri, pe motiv că Saakashvili nu deține cetățenia Republicii Moldova.

Comentarii

loading...