8.7 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăPoliticăUPDATE Elena Udrea se teme să nu fie otrăvită cu neurotoxină, ca...

UPDATE Elena Udrea se teme să nu fie otrăvită cu neurotoxină, ca Serghei Skripal

Fotografia face trimitere la un articol din pagina 20 a ziarului, cu titlul “Fugari români în Costa Rica”.

UPDATE Reacția Elenei Udrea

Elena Udrea a reacționat la apariția unui articol în presa din Costa Rica, în care apărea o imagine cu ea în lenjerie intimă. Fostul ministru al Turismului spune, într-o postare pe Facebook, că se teme să nu fie otrăvită cu neurotoxinmă, precum fostul spion rus Serghei Skripal.

Iată postarea integrală a fostului politician pe rețeau de socializare:

„Referitor la articolul de presă apărut în Costa Rica, în care se vorbește despre mine și care a fost preluat astăzi în presă din România, fac următorul comentariu, că urmare a solicitărilor jurnaliștilor români:

Materialul respectiv nu este unul întâmplător, așa cum nu întâmplător au mai apărut alte articole în presă online și o amplă știre tv în săptămânile din urmă. Dacă cele de data trecută citau DIGI Tv, cel recent, despre care vorbim acum, citează Rîse Project, din partea căruia au și fost aici reprezentanți. Mă întreb cine plătește această costisitoare deplasare a unui obscur site de știri livrate de Securitate???

Deci, nu sunt atât de relevanță pentru presă costaricană încât să se obosească să scrie despre mine. 

Sunt însă extrem de importantă pentru Sistemul din România, care acum se zdruncină din temelii și care face eforturi disperate să reziste. Și asta în ciuda demascării tuturor abuzurilor și încălcărilor de lege pe care le-a săvârșit, demascare care culminează cu apariția Protocoalelor dintre SRI și toate instituțiile care contează pentru ca Sistemul să poată pune mâna pe putere în România.

Mă întreb ce urmează? Or să trimită pe cineva cu neurotoxină, după modelul încercării de asasinat de la Londra din martie, împotriva fostului spion rus Serghei Skripal, refugiat acolo?

Această acțiune a Securității din România în Costa Rica nu face decât să îmi întărească argumentele hărțuirii și abuzurilor la care sunt supusă de trei ani de Coldea, Kovesi și toți cei care au slujit și slujesc acest Sistem de putere ilegală și abuzivă. 

Abuzuri care m-au determinat să aleg să cer protecție internațională într-un stat care are un respect real, o legislație adecvată și coerentă și o solidă practică în ceea ce privește respectarea drepturilor și libertăților fundamentale ale omului”.

Recent, judecătorii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au respins cererea depusă de Elena Udrea de a fi audiată la distanţă în Dosarul “Gala Bute”, prin videoconferinţă sau comisie rogatorie, deoarece nu rezultă din înscrisurile depuse de avocaţii săi că a primit statutul de refugiat politic în Costa Rica.

Statutul de refugiat i-a fost acordat în baza convenției pentru refugiați ONU din 1956, ratificată de de Parlamentul României în 1991. Acest statut, pe de o parte o protejează de eventuale cereri de extrădare iar, pe de altă parte, îi acordă toate drepturile la apărare in statul respectiv.

Carnetul de refugiat este valabil un an de zile. După trecerea acestui an fostul ministru al Turismului va primi unul de refugiat permanent, așa este procedura. Elena Udrea a cerut statului Costa Rica să precizeze care sunt drepturile și obligațiile acestui statut.

Elena Udrea, condamnată în primă instanță la șase ani de închisoare în Dosarul Gala Bute, s-a refugiat în Costa Rica alături de fosta șefă a DIICOT Alina Bica.

Ce scriu jurnaliștii din Costa Rica despre Elena Udrea

Ziarul Diario Extra publică un articol referitor la Elena Udrea, despre care afirmă că este „o femeie foarte controversată în ţara ei”. „Costa Rica şi Madagascar sunt separate de mii de kilometri şi de multe ore de zbor cu avionul, însă au o particularitate care atrage românii care încearcă să fugă de justiţia din ţara lor: niciuna nu are tratat de extrădare cu România”, scrie autorul articolului din publicaţia din Costa Rica, precizând că tocmai de aceea Costa Rica a devenit o destinaţie de aur pentru politicienii din „statul balcanic” şi că cel mai recent caz este al Elenei Udrea, fost ministru al Turismului, despre care afirmă că a fost acuzată de trafic de influenţă şi că a cerut azil politic.

Articolul, care preia informaţii din presa din România referitoare la acuzaţiile aduse lui Udrea şi la extrădarea acesteia, o menţionează şi pe fosta şefă a DIICOT Alina Bica. Materialul este ilustrat cu două fotografii ale lui Udrea dintr-un pictorial pentru The One, precum şi cu o altă imagine, difuzată de un tabloid, în care Udrea este în costum de baie.

Cele mai citite

Belgia și Cehia vor ca UE să dea noi sancțiuni împotriva influenței Rusiei în viitoarele alegeri europene

Belgia şi Cehia cer ca Uniunea Europeană să adopte noi sancţiuni pentru a contracara influenţa Rusiei în viitoarele alegeri europene, după ce mai multe...

Un cutremur cu magnitudinea inițială de 6,4 grade pe Richter a lovit sudul Japoniei

Un cutremur cu magnitudinea preliminară de 6,4 grade a lovit miercuri seara sudul Japoniei, a anunțat Agenția Meteorologică Japoneză, citată de Reuters, conform stiripesurse.ro. Epicentrul...

Cătălin Cîrstoiu declară că a fost la clinica privată pentru a-și ajuta colegii

Cătălin Cîrstoiu, candidatul coaliţiei PSD-PNL pentru funcţia de primar general al Capitalei, a declarat miercuri seara că a fost la clinica privată deţinută de...
Ultima oră
Pe aceeași temă