13.9 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăPoliticăFuncţionarii proptiţi de PSD în ministere fug în străinătate

Funcţionarii proptiţi de PSD în ministere fug în străinătate

Dacă miniștrii își vor încheia mandatele odată cu instalarea noului guvern, oamenii de prin ministere încep să își pregătească un viitor nu doar în afara puterii, dar chiar în afara țării.

Cel mai elocvent exemplu îl avem la ministerul pentru mediul de afaceri și IMM-uri, unde două persoane apropiate de ministrul Ștefan Răzvan Oprea au fost trimise pe funcţii grase, în Mexic şi Marea Britanie.

Primul dintre aceștia ar fi Răzvan Pîrcălăbescu, director de cabinet al ministrului Oprea. În vârstă de 26 de ani, acesta are experiență pe registratură și secretariat, dar acum este propunerea ministrului pentru poziția de atașat economic al României în Mexic.

Al doilea ar fi Bogdan Mihail Mihăilescu, consilier personal al ministrului și chiar naș de cununie. Acesta este propunerea lui Oprea pe postul de consilier la Londra. Un motiv informal pentru această decizie a fost faptul că si-a dus copilul la școala anul trecut acolo. 

Mihăilescu s-a aflat în centrul unei controverse, fiind la un moment dat în fruntea Agenției pentru Serviciile Societății Informaționale care deși a fost desființată de Guvernul Boc cu scopul economisirii banului public pe timp de criză a fost pusă să organizeze o licitație de 4,7 milioane de euro pentru realizarea unui “ghișeu electronic central”.

De altfel, în acest minister care ar putea să nu mai existe odată cu instalarea noului Guvern, numirile controversate nu sunt ceva nou.

Așa este și cazul de Gabrielei Goran, consilier economic la Paris în prezent, după ce activat 6 luni la Geneva. Aceasta a fost martor în dosarului ministrului Oprea și a fost angajată inițial la cabinetul ministrului. Apoi acesta a ajutat-o să devină funcționar public, iar în următoarea zi s-a transferat în minister și apoi a plecat la post.

Cele mai citite

Joe Biden a promulgat legea ce prevede pachetul de ajutor pentru Ucraina, Israel și Taiwan

Preşedintele american Joe Biden a promulgat miercuri proiectul lege foarte disputat, care prevede un nou ajutor în valoare de 95 de miliarde de dolari...

Premierul spaniol Pedro Sanchez ia o pauză de la îndatoririle publice: „ Am nevoie să mă opresc şi să mă gândesc”

„ Am nevoie să mă opresc şi să mă gândesc”, a spus Sanchez într-o scrisoare împărtăşită pe contul său de pe platforma X. „Am...

Protejarea pădurilor din Ilfov este piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov

Înscrisă ca amendamente la noul Cod Silvic, protejarea pădurilor din Ilfov împotriva exploatărilor comerciale, piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov, a fost...
Ultima oră
Pe aceeași temă