Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Gheorghe Nichita confirmă "lista celor 15"

Gheorghe Nichita confirmă "lista celor 15"

Gheorghe Nichita, fost primar al Iașului, confirmă spusele lui Marian Vanghelie. "Această listă a existat cu siguranță”, a spus Gheorghe Nichita, adăugând că știa de legăturile lui Victor Ponta cu George Maior. În schimb, Gabriel Oprea spune că "nimc nu este adevărat".

Iulian Budușan 0 comentarii

Marian Vanghelie, fost lider în PSD, a declarat că fostul premier Victor Ponta, Ilie Sârbu şi fostul director SRI, George Maior, au stabilit lista celor 15 persoane din partid care trebuie arestate, deoarece erau "incomode", atât pentru Ponta, cât pentru sistem. Gheorghe Nichita, fost primar al Iașului, confirmă spusele lui Marian Vanghelie.

„Această listă a existat cu siguranță”, a spus Gheorghe Nechita la Antena3, adăugând că știa de legăturile lui Victor Ponta cu George Maior.

Gheorghe Nichita, fostul primar al Iașului, a declarat joi la Antena că în sediul DNA i s-a oferit un târg: să toarne trei lideri din PSD sau un ministru greu. Fostul primar al Iașului a mai spus că fabricarea dosarelor este o practică unitară.

„În sediul DNA mi s-a oferit un târg. (...) Mi s-a cerut în primul rând să recunosc. Apoi mi-a spus că dacă vreau să colaborez trebuie să recunosc faptele de care ei mă acuzau și să le dau câteva date despre partid, cum s-au finanțat campaniile, despre Victor Ponta, cumnatul lui Victor Ponta, Liviu Dragnea, Olguța Vasilescu și mi s-a mai sugerat un ministru, că noi suntem DNA central”, a spus Gheorghe Nichita.

Atunci când Marian Vanghelie mi-a spus acest lucru în primăvara 2012-2013, m-a surprins. Ulterior nu m-a mai surprins pentru că am pățit ceea ce am părțit. Această listă a existat pentru că și doamna Pippidi într-o emisiune TV acum ceva timp confirma că și ONG-urile și societatea civilă au o listă cu indezirabilii din teritoriu și din partidele politice și în special din PSD, care erau date mai departe secțiilor secrete. Marian Vanghelie are dreptate, nu știu cine a făcut această listă. Modul cum mi s-au făcut mie dosarele, este un lucru care confirmă. La Antena 3 am văzut un document prin care eram urmărit pe siguranță națională începând cu 24 decembrie 2013, în 30 aprilie 2015 am fost reținut 24 de ore”, a declarat fostul edil din Iași la Antena 3.

 Totodată, fostul edil a declarat și că a fost întrebat despre Lia Olguța Vasilescu și i s-a cerut chiar să denunțe un ministru greu.

„Eu vreau să vă spun că Lia Olguța Vasilescu era un nume care se vehicula la procurorii DNA în cabinetele lor. Și eu am fost întrebat despre ea. Ce știu despre proiectele de la Craiova ale ei. Am fost întrebat indirect și direct de Victor Ponta, apoi de Lia Olguța Vasilescu, apoi de Dragnea, mi s-a spus că dacă nu pot să spun nimic despre ei să dau un nume de ministru greu ca să mi se ușureze situația. Totul la București. Totul a fost instrumentat la DNA, la doamna Kovesi. Am și văzut-o pe holuri când am fost acolo. S-a uitat lung la mine. Despre acest mod de a se lucra cu liste știu din 2006-2007, când domnul președinte Constantin Nicolescu ne-a avertizat că suntem urmăriți cu toții pe mandate de siguranță națională. Atunci începuse să fie această practică”, a mai spus Nichita.

Fostul edil a vorbit și despre presiunile pe care le făceau procurorii pentru a denunța.

„Procurorul încontinuu mi-a spus că știu foarte multe lucruri și mi-au pus alte întrebări. M-au întrebat cum finanțăm partidul de la centrul. Am spus că nu era treaba mea, eu aveam grijă de PSD de la Iași. Mi s-a spus că nu voi scăpa în viața asta de pușcărie (...) Fabricarea dosarelor este o practică unitară. Mai excesivă în anumite zone în funcție de cei care instrumentează aceste dosare, dar este o practică aproape unitară”.

 

 

 

Marian Vanghelie a vorbit despre cum a fost arestat Dan Diaconescu.

„Gabriel Oprea s-a ocupat pentru a scoate din politică niște oameni și a închide unele trusturi de presă. (...) Ponta și cu această gașcă l-au arestat pe Sârbu. Tot ei l-au arestat pe Dan Diaconescu, ei au făcut aceste nenorociri. Ăla, săracul... Dan Diaconescu este viu, trebuie să-l căutați și să-l întrebați. A fost chemat la Oprea în birou, ca să facă fuziunea, l-a pus să discute cu procurorul de caz la telefon și i-a spus că-l cheamă în zece minute la el și dă cu el de pământ și-i închide dosarul dacă face fuziunea. Nu a vrut Dan Dianconescu să facă fuziunea(...). Domnul Oprea l-a sunat pe procurorul de caz al lui Dan Diaconescu, care i-a făcut dosarul și i-a spus dacă face fuziunea, eu îl chem pe ăsta aici și dau cu el de pământ. A spus mai grav, dar nu pot să spun exact toate cuvintele”.

Fostul preşedinte al UNPR Gabriel Oprea afirmă, în replică la declaraţiile lui Marian Vanghelie, că nu a făcut niciodată nimic din ceea ce spune fostul primar al sectorului 5.

„Niciodată nu comentez ce spune domnul Marian Vanghelie. Nu este nimic adevărat(...). N-am făcut niciodată o plângere penală cuiva”, a spus Oprea, miercuri seară, la Antena 3.

Comentarii

loading...