Conf. de presa organizata de reprez. USR in Parlamentul Romaniei pentru a-si anunta demisia in ultima zi de mandat, in Bucuresti, marti, 24 noiembrie 2020. Inquam Photos / Octav Ganea

Conf. de presa organizata de reprez. USR in Parlamentul Romaniei pentru a-si anunta demisia in ultima zi de mandat, in Bucuresti, marti, 24 noiembrie 2020. Inquam Photos / Octav Ganea

Grabă mare la Parlament. Pensiile speciale vor fi tăiate de urgență

Eliminarea pensiilor speciale pentru parlamentari ar putea fi decisă în ședința plenului reunit al Camerei Deputaților și Senatului, în condițiile în care Comisia de Statut va întocmi raportul pe marginea celor trei proiecte inițiate de PNL, USR PLUS și PSD, a anunțat Orban.

Cătălin Șerban 0 comentarii

„Birourile Permanente Reunite au decis să trimită către comisia de statut, care urmează să se constituie la primul punct al ordinii de zi a ședinței de miercuri, trei proiecte de lege pentru desființarea pensiilor speciale pentru parlamentari, unul inițiat de PNL, unul de USR PLUS și unul inițiat de PSD. Am trimis comisiei de statut pentru întocmirea raportului în măsura în care va fi posibil. Dacă va fi posibil, noi propunem introducerea pe ordinea de zi a plenului pentru votul final pentru amendarea statutului deputaților și senatorilor”, spune președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban.

El adaugă că membrii comisiei de statut, comisie care va fi constituită la începutul ședinței de miercuri, vor putea lucra în paralel cu lucrările plenului reunit.

Liderul USR PLUS Dan Barna anunța, luni, că eliminarea pensiilor speciale pentru parlamentari va figura pe ordinea de zi a birourilor permanente reunite, urmând să intre în plenul reunit al Camerei Deputaților și Senatului cel mai târziu săptămâna viitoare.

„S-a mai discutat despre o temă atât de importantă pentru USR PLUS, dar și pentru întreaga coaliție (de guvernare - n.r.), cea legată de pensiile speciale și, pe termen scurt, pensiile speciale ale parlamentarilor. Va fi pe agenda Biroului Permanent Reunit de mâine dimineață (marți dimineață - n.r.), astfel încât miercuri, când va fi ședință de plen reunit, sper să avem pe ordinea de zi regulamentul privind deputații și senatorii, astfel încât să votăm, să vedem dacă reușim miercuri, eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor, un prim pas necesar, un prim pas promis, o primă obluigație morală asumată”, spune liderul USR PLUS Dan Barna.

 

 

Comentarii

loading...