Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Guvernul a alocat încă 48,05 milioane de lei pentru organizarea alegerilor în străinătate

Guvernul a alocat încă 48,05 milioane de lei pentru organizarea alegerilor în străinătate

Guvernul a aprobat luni alocarea sumei de 48,05 milioane de lei pentru organizarea alegerilor prezidenţiale în străinătate, a declarat purtătorul de cuvânt al Executivului, Nelu Barbu, potrivit Agerpres.

Rl online 0 comentarii

"La solicitarea Ministerului Afacerilor Externe, Guvernul a aprobat suplimentarea bugetului MAE cu 48,05 milioane de lei. Sunt necesare aceste sume pentru buna organizare şi desfăşurare a alegerilor pentru preşedintele României în străinătate. Potrivit Legii 148/2019, au fost schimbate condiţiile pentru organizarea secţiilor de votare din străinătate. Va avea loc votul pe parcursul a trei zile, pentru fiecare tur, numărul membrilor în secţiile de votare a fost majorat la 9 sau la 15 în anumite cazuri, s-a introdus obligativitatea monitorizării video a secţiilor de votare. Aşadar, la momentul în care a fost creionat bugetul de stat şi MAE a primit sumele pentru acest an nu erau prevăzute şi sumele necesare pentru schimbările intervenite ulterior în legislaţie. MAE a anunţat deja că preconizează organizarea a peste 800 de secţii de votare în străinătate în acest an ", a precizat Nelu Barbu, la finalul şedinţei de Guvern.

Comentarii

loading...