15.3 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăPoliticăGuvernul alocă 700 de milioane de lei pentru restituirea taxei auto către...

Guvernul alocă 700 de milioane de lei pentru restituirea taxei auto către cetăţeni

“Luăm o decizie importantă şi pentru cetăţenii care trebuie să îşi recupereze taxa auto. Printr-o hotărâre pe care o adoptăm în cadrul şedinţei de Guvern de astăzi transferăm suma de 700 milioane de lei din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului către Fondul pentru Mediu şi al Administraţiei Fondului pentru Mediu în scopul restituirii sumelor către cetăţeni. Astfel, vom continua să asigurăm fondurile necesare pentru recuperarea taxei auto de către toţi românii care au acest drept”, a afirmat Viorica  Dăncilă.

Amintim că pe data de 5 mai, ministrul de Finanțe, Eugen Teodorovici declara că taxa de mediu va fi restituită până la sfârșitul lunii mai.

,,Stiti ca eu am anuntat foarte clar ca voiam sa nu mai fie la ANAF nicio decizie de impunere neemisa. O sa verific luni la ANAF. Obligatia este ca noi sa restituim, in cursul lunii mai, taxa pe mediu sau taxa de timbru, cum i se spune ei. Banii sunt alocati, nu va fi o problema”, a spus Teodorovici.

Intrebat daca ANAF are banii pentru restituirea taxei de mediu, acesta a afirmat ca de aceste sume se ocupa instituţia pe care o conduce.  

,,Cei de la ANAF sa-si faca treaba, zi de zi. E treaba noastra, ca minister, sa alocam banii, atat pentru Fondul de Mediu, cat si pentru ANAF, pentru ca stiti ca au fost doua abordari, dar obligatia este ca ei sa emita decizia de impunere, pana la ultima pe care o mai au inca in casa, neemisa. Iar partea de bani o asigura Ministerul de Finante si ei (ANAF, n.red.) sa faca plata, in mod obligatoriu, pana la finalul lunii mai. (…) E vorba doar de simplificari pe care ANAF-ul trebuie sa le faca, sa le gandeasca, zi de zi. Adica ei trebuie sa se coboare, nu neaparat fizic, dar sa coboare cu inima in randul oamenilor, atat in zona persoanelor fizice, cat si in zona persoanelor juridice”, a declarat ministrul Finantelor.

Cele mai citite

Bayer Leverkusen, de neoprit! Trupa lui Xabi Alonso a stabilit un nou record în fotbalul european

Bayer Leverkusen, formația pregătită de spaniolul Xabi Alonso, a devenit prima echipă din cele cinci mari ligi europene de fotbal care reuşeşte o serie...

Emma Răducanu, în sferturile de finală ale turneului de la Stuttgart

Britanica Emma Răducanu s-a calificat în sferturile de finală ale turneului WTA 500 de la Stuttgart, după ce a învins-o în două seturi, cu...

Rătăciri din necunoaștere

Necunoașterea nu are doar efectul banal al nepriceperii. Îl are adesea și pe cel al opunerii la adevăruri ale vieții și la fapte. Perseverența...
Ultima oră
Pe aceeași temă