Guvernul ar putea emite mai multe ordonanțe de urgență în vacanța parlamentară

Guvernul ar putea emite mai multe ordonanțe de urgență în vacanța parlamentară

Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a aprobat din nou, proiectul de abilitare a Guvernului de a emite ordonanţe pe perioada vacanţei parlamentare, introducând mai multe domenii pentru care Executivul poate să emită astfel de acte normative.

Rl online 0 comentarii

Raportul a fost aprobat cu 14 voturi 'pentru' şi 6 'împotrivă'. "La ce am votat data trecută se adaugă domeniul agriculturii, sănătăţii, învăţământului şi apărării", a precizat preşedintele comisiei, Eugen Nicolicea.

"Săptămâna trecută am votat raportul. (...) Mi se pare un pic stupidă situaţia. Noi suntem împotrivă cu aceleaşi obiecţii", a replicat deputatul liberal Gabriel Andronache.

Nicolicea a explicat că au venit mai multe amendamente de la Guvern pentru domeniile agricultură, învăţământ, sănătate şi apărare.

În 11 iunie, Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a dat raport favorabil acestui proiect privind abilitarea Guvernului de a emite ordonanţe în perioada vacanţei parlamentare. Atunci, deputaţii jurişti au adoptat forma care a trecut prin plenul Senatului.

Potrivit proiectului de act normativ, de la data intrării în vigoare a legii, dar nu înainte de încheierea primei sesiuni ordinare parlamentare a anului, Guvernul este abilitat să emită ordonanţe până la 31 august 2018 în mai multe domenii: finanţe publice şi economie, agricultură şi dezvoltare rurală, transporturi, afaceri interne, sănătate, cultură şi identitate naţională, fonduri europene, comunicaţii şi societate informaţională şi să proroge sau să modifice unele termene prevăzute în acte normative cu putere de lege.

Proiectul a fost adoptat anterior de Senat şi urmează să intre în dezbaterea plenului Camerei Deputaţilor, care este for decizional. 

Comentarii

loading...