12 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăPoliticăGuvernul își asumă răspunderea parlamentară pentru transportul școlar gratuit la nivel județean

Guvernul își asumă răspunderea parlamentară pentru transportul școlar gratuit la nivel județean

Vicepremierul Raluca Turcan a anunţat, joi seară, că în şedinţa de Guvern se va decide asumarea răspunderii pe ordonanţa care blochează transportul şcolar gratuit al copiilor la nivel de judeţ. ”Am văzut ce tragedii a produs lipsa unui transport public, regulat, între localităţi”, a scris, Turcan, pe Facebook, adăugând că este nevoie de o reţea de transport rutier public, mai ales pe rutele care nu sunt profitabile pentru operatorii privaţi.

”Am promis, ne ţinem de cuvânt! Siguranţa copiilor noştri este mai presus de orice! Mâine, la şedinţa de guvern, vom decide asumarea răspunderii pe abrogarea ordonanţei care bloca transportul şcolar gratuit al copiilor la nivel de judeţ”, a anunţat Raluca Turcan, joi seară, pe Facebook.

Potrivit acesteia, ”transportul pentru elevi şi profesori trebuie urgent să intre în sfera serviciilor publice”.

”Elevii care fac naveta la şcoală trebuie să aibă la dispoziţie transport public, ca să circule în siguranţă, nu să-şi rişte viaţa făcând autostopul. Nu putem să cerem performanţă copiilor, dacă nu le oferim siguranţă şi condiţii decente în care să înveţe. PSD a dat OUG 51 în iunie 2019, în dispreţ total faţă de viaţa copiilor care fac naveta la şcoală, ignorând cu seninătate Regulamentul european nr. 1370/2007. Să nu includem transportul intrajudeţean de persoane în sfera serviciilor publice înseamnă să jucăm viaţa copiilor la ruletă, obligându-i să-şi rişte viaţa la ocazie, pe marginea drumului. Am văzut ce tragedii a produs lipsa unui transport public, regulat, între localităţi”, a mai scris vicepremierul.

Turcan susţine că ”avem nevoie de o reţea de transport rutier public bine pusă le punct, astfel încât să nu restrângem accesul la educaţie al copiilor din mediul rural”.

”Este vorba de copiii care au domiciliul în localităţile care se află pe rute neprofitabile pentru transportatorii privaţi”, a mai afirmat vicepremierul.

Şedinţa de Guvern este programată vineri la ora 17.00.

Cele mai citite

Se dezumflă balonul Green Deal!

În România, nu se vorbește deloc despre eșecul reuniunii miniștrilor de mediu din UE, cu privire la adoptarea Legii pentru Refacerea Naturii. Deși grupul...

Luis Rubiales, fostul președinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal, ar putea ajunge la închisoare

Luis Rubiales, fostul preşedinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal, riscă să ajungă la închisoare din cauza problemelor ce continuă după finala Cupei Mondiale de...

În Rusia circulă zvonuri că doi suspecți implicați în atentatul de la Moscova au murit în arest

Doi dintre suspecții pe care Rusia i-a reținut după atacul terorist de la Moscova, din 22 martie, ar fi murit în arest. Acest zvon este...
Ultima oră
Pe aceeași temă