9.8 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăPoliticăGuvernul Orban a primit votul de învestitură

Guvernul Orban a primit votul de învestitură

 ”Vă mulţumesc şi aveţi încredere în noi”, a spus Orban. Liderul UDMR, Kelemen Hunor, a afirmat, luni, în Parlament, că Uniunea nu aşteaptă” minuni” de la noul guvern, însă aşteaptă “o guvernare responsabilă faţă de fiecare cetăţean”.

“Însă adevărata responsabilitate, să nu compromiteţi într-un an de zile şansele unei guvernări de centru dreapta pe termen lung, vă aparţine în totalitate. Orice greşeală, orice aroganţă, orice lipsă de profesionalism, orice exces şi lipsa măsurii va compromite şansa să continuaţi şi după alegerile parlamentare”, a spus Kelemen.

Preşedintele USR, Dan Barna, a afirmat, în discursul ţinut în şedinţa de învestire a Guvernului, că votul USR “nu e o garanţie” că parlamentarii acestei formaţiuni politice vor rămâne “nepăsători la eventualele derapaje care ar putea să se întâmple”.

“Provocarea alegerilor anticipate rămâne o temă importantă. Dacă vom da din nou şansa PSD ca într-un an de zile să-şi revină şi să conteze din nou în jocul guvernării va fi ca şi cum ne batem joc de cei trei ani şi jumătate în care cetăţenii au stat în stradă”, a spus Barna. Premierul desemnat Ludovic Orban a declarat, luni, în Parlament, că nu îşi aminteşte ca în ultimii 30 de ani şedinţa de învestire a unui Guvernului să fie boicotată “de două partide politice care în felul ăsta arată clar lipsa totală de înţelegere faţă de nevoile României”.

“Avem de luat măsuri urgente, măsuri care nu pot fi luate decât de un guvern legitim”, a spus el. 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă