17 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăPoliticăGuvernul pregătește rectificarea bugetară, câteva ministere vor primi bani

Guvernul pregătește rectificarea bugetară, câteva ministere vor primi bani

Potrivit proiectului, vor exista creşteri de fonduri la câteva ministere, printre care Ministerul Sănătăţii, Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei şi Ministerul Agriculturii.

„Vom avea în primă lectură ordonanţa de urgenţă privind rectificarea bugetului, vor exista creşteri la câteva ministere. În primul rând, Ministerul Sănătăţii, va fi o creştere de cel puţin 1 miliard, care, evident, este o creştere necesară pentru a face faţă creşterii cheltuielilor sistemului de sănătate în lupta anti COVID. De asemenea, vom avea o creştere la investiţii, la Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei. Vom avea, de asemenea, o creştere la Ministerul Agriculturii, unde trebuie să finalizăm plăţile pentru despăgubirea fermierilor ale căror suprafeţe au fost afectate de secetă, de asemenea, să suplimentăm pentru a susţine financiar câteva forme de sprijin ale fermierilor. Sunt principalele creşteri, dar vom avea proiectul de ordonanţă în primă lectură la şedinţa de Guvern de mâine”, a declarat Orban, marţi, după participarea la Topul Naţional al Firmelor 2020.

Întrebat dacă sunt ministere care nu au reușit să cheltuiască toate fondurile alocate, premierul a spus că sunt această impresie poate exista la anumite ministere, însă acest lucru se întâmplă pentru că sunt plăți care urmează a fi făcute la finalul anului.

„Sunt anumite ministere unde există o execuție bugetară care poate lăsa impresia că nu au cheltuit banii cu ritmicitatea necesară. Nu este chiar așa pentru că natura cheltuielilor pentru fiecare minister este diferită în funcție de tipul de cheltuială. Dacă te uiți la Ministerul Transportului și vezi că nu a cheltui banii alocați pentru anumite categorii de investiții – e posibil să vină mai multe facturi pe final de an. E o anumită sezonalitate. La fel și la Ministerul Sănătății,” a explicat Orban.

Cele mai citite

Scandalul Sanimed/Hideg: Dezvăluiri, Denunțuri și Dinamica Justiției în România

Recentele dezvăluiri din presă, generate de denunțul spontan al omului de afaceri Cătălin Hideg împotriva unei prestigioase case de avocatură din România, precum și...

Deficitul bugetar a crescut, după primul trimestru

Deficitul bugetar a urcat la 2,06% din Produsul Intern Brut după primele trei luni din acest an, soldul negativ cifrându-se la 35,88 miliarde de...

Cursa pentru București. Gabriela Firea: „Am încredere în şansele mele, pentru că Bucureştiul arată mult mai rău decât acum patru ani”

Candidatul PSD la Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a declarat că are încredere în şansele sale la alegeri, deoarece, după propriile spuse, Bucureştiul arată „mult...
Ultima oră
Pe aceeași temă