Guvernul va crea o formula „transparentă” pentru creșterea alocațiilor pentru copii

Guvernul va crea o formula „transparentă” pentru creșterea alocațiilor pentru copii

Guvernul va crea o formulă „transparentă" privind creşterea alocaţiilor pentru copii, a declarat, miercuri, premierul Florin Cîţu, care a precizat că următoarea majorare ar urma să aibă loc în 2022 şi va fi de 20%.

Ioana Oancea 0 comentarii

Executivul va fi nevoit să dea o ordonanţă de urgenţă în cazul în care Opoziţia va ataca la CCR proiectul de lege aflat în dezbatere la Parlament referitor la calendarul de creştere a alocaţiilor.

„Aici nu este vorba despre dublare, este vorba despre a creşte predictibil alocaţiile în fiecare an, nu doar până la acest moment. Noi vom crea o formulă transparentă prin care vom creşte alocaţiile (...) în fiecare an, aşa vom face şi cu pensiile, aşa vom avea o formulă transparentă şi pentru salariul minim. (...) Vom merge în viitor cu această formulă. Nu înseamnă că ne oprim când se dublează sau se triplează ş.a.m.d., deci lucrurile vor merge înainte. (...) Va fi o majorare şi anul viitor, va fi de 20%. Dar, în acelaşi timp, trebuie să ne uităm nu numai la anul viitor, să ne uităm şi în viitor. Şi trebuie să fie totul transparent. Nu putem să vorbim doar despre ce facem, vorbim de această dublare a alocaţiilor şi după aceea ce facem? O luăm de la zero? Nu. Trebuie să avem o formulă transparentă, prin care în fiecare an oamenii să ştie cu cât cresc alocaţiile", a explicat Florin Cîţu, la Palatul Victoria, după ședința de Guvern.

El a adăugat că, în cazul în care situaţia economică permite, „natural, prin formulă, vor creşte mai rapid alocaţiile”, arătând că scopul este de a lega creşterea alocaţiilor de performanţa economică, și nu de voinţa politică. 

Comentarii

loading...