10.3 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăPoliticăHans van Baalen: Bulgaria şi România ar trebui admise în spaţiul Schengen

Hans van Baalen: Bulgaria şi România ar trebui admise în spaţiul Schengen

Van Baalen crede că cele două state îndeplinesc standardele şi că acest lucru ar trebui să se întâmple înainte de alegerile europene din mai 2019, relatează Agerpres.

El a declarat că se aşteaptă ca liberalii să fie al doilea cel mai mare grup din Parlamentul European după alegerile de anul viitor.

Hans Van Baalen a spus de asemenea că Balcanii de Vest, aparţin cu siguranţă Europei şi ar trebui să aibă şansa să-şi negocieze aderarea la UE.

Potrivit preşedintelui ALDE, formaţiunea politică bulgară Mişcarea pentru Drepturi şi Libertăţi (MRF), afiliată ALDE, merită aprecierea pentru sprijinirea preşedinţiei bulgare a Consiliului UE.

Liderul MRF, Mustafa Karadayi, a afirmat însă că Patrioţii Uniţi – o coaliţie naţionalistă – subminează imaginea ţării şi pun în discuţie viitorul euro-atlantic al Bulgariei. El a mai spus că atunci când este vorba de probleme geopolitice importante, nimeni nu poate avea o poziţie personală când face parte din guvern.

Se pare că aceasta a fost o referire la explicaţia dată de Volen Siderov, unul dintre co-liderii Patrioţilor Uniţi. El a declarat că a fost în Crimeea în urma unei invitaţii private. Potrivit unei declaraţii ulterioare a şefului adjunct al partidului conservator GERB, Tsvetan Tsvetanov, Siderov nu a vorbit în numele guvernului în timpul vizitei în Crimeea, ci şi-a exprimat poziţia personală.

Preşedintele Internaţionalei liberale, Juli Minoves Triquell, a declarat de asemenea că orientarea euro-atlantică a Bulgariei nu este ceva cu care te poţi juca.

Cele mai citite

Taiwanul anunță că a detectat 21 de avioane militare chineze în jurul insulei

21 de avioane militare chineze au fost detectate în jurul Insulei Taiwan începând cu ora locală 8:15 (0:15 GMT), a anunţat sâmbătă Ministerul Apărării...

Lamborghini va construi o ediție limitată a variantei Huracan

Lamborghini a prezentat o ediție specială a modelului italian, cu patru vopsele deosebite, stil camuflaj. Au fost produse doar 12 exemplare, toate fiind deja...

Taiwanul anunță că a detectat 21 de avioane militare chineze în jurul insulei

21 de avioane militare chineze au fost detectate în jurul Insulei Taiwan începând cu ora locală 8:15 (0:15 GMT), a anunţat sâmbătă Ministerul Apărării...
Ultima oră
Pe aceeași temă