Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

FOTO: Hans van Baalen - Facebook

FOTO: Hans van Baalen - Facebook

Hans van Baalen: Bulgaria şi România ar trebui admise în spaţiul Schengen

Preşedintele de onoare al Alianţei Liberalilor şi Democraţilor Europeni (ALDE), Hans van Baalen, a susţinut vineri la Sofia că Bulgaria şi România ar trebui să fie admise în spaţiul Schengen.

Andrei Tudor Dumitru 0 comentarii

Van Baalen crede că cele două state îndeplinesc standardele şi că acest lucru ar trebui să se întâmple înainte de alegerile europene din mai 2019, relatează Agerpres.

El a declarat că se aşteaptă ca liberalii să fie al doilea cel mai mare grup din Parlamentul European după alegerile de anul viitor.

Hans Van Baalen a spus de asemenea că Balcanii de Vest, aparţin cu siguranţă Europei şi ar trebui să aibă şansa să-şi negocieze aderarea la UE.

Potrivit preşedintelui ALDE, formaţiunea politică bulgară Mişcarea pentru Drepturi şi Libertăţi (MRF), afiliată ALDE, merită aprecierea pentru sprijinirea preşedinţiei bulgare a Consiliului UE.

Liderul MRF, Mustafa Karadayi, a afirmat însă că Patrioţii Uniţi - o coaliţie naţionalistă - subminează imaginea ţării şi pun în discuţie viitorul euro-atlantic al Bulgariei. El a mai spus că atunci când este vorba de probleme geopolitice importante, nimeni nu poate avea o poziţie personală când face parte din guvern.

Se pare că aceasta a fost o referire la explicaţia dată de Volen Siderov, unul dintre co-liderii Patrioţilor Uniţi. El a declarat că a fost în Crimeea în urma unei invitaţii private. Potrivit unei declaraţii ulterioare a şefului adjunct al partidului conservator GERB, Tsvetan Tsvetanov, Siderov nu a vorbit în numele guvernului în timpul vizitei în Crimeea, ci şi-a exprimat poziţia personală.

Preşedintele Internaţionalei liberale, Juli Minoves Triquell, a declarat de asemenea că orientarea euro-atlantică a Bulgariei nu este ceva cu care te poţi juca.

Comentarii

loading...