19.6 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăPoliticăHunor Kelemen s-a înscris în cursa pentru alegerile prezidenţiale

Hunor Kelemen s-a înscris în cursa pentru alegerile prezidenţiale

La Biroul Electoral Central, Hunor a venit pe o trotinetă electrică. În timpul declaraţiilor date rpesei înainte de intrarea în BEC, pentru depunerea candidaturii, un protestatar l-a apostrofat, cerându-i să cânte împreună cu el prima strofă din Imnul Naţional, “Deşteaptă-te, române!”.

Kelemen Hunor a ajuns la BEC la ora 12.00, pentru a depune cele peste 266.000 de semnături adunate pentru candidatura sa la prezidențiale, din partea Uniunii Democrate a Maghiarilor din România. 

Aici, a fost intampinat de un protestatar, care i-a înmânat tricolorul României, cu primul articol din Constituție, în care se precizează că România este un stat indivizibil, aluzie la cererile UDMR, de autonomie teritoriala pentru Ținutul Secuiesc.

Dialogul dintre liderul UDMR și protestatar a devenit tensionat, după ce protestatarul i-a reproșat că a aprobat exploatarea de la Roșia Montana, pe vremea când era ministrul Culturii. Hunor a negat și a spus că nu el a fost cel care a semnat.

El a spus că crede că va intra în turul al doilea al alegerilor şi că s-ar bucura dacă atunci contracandidatul său va fi Toader Paleologu, independentul susţinut de PMP.

Cele mai citite

Premierul Ciolacu anunță că programul supermarketurilor NU se modifică în weekend

Supermarketurile nu se închid în weekend și nici nu vor avea program modificat. Premierul Marcel Ciolacu anunță că nu este benefică această măsură. „Vreau să...

Coreea de Nord l-a primit pe șeful spionajului rus

O delegație a Biroului de Informații Externe al Rusiei a vizitat capitala nord-coreeană Phenian între luni și miercuri și a discutat despre stimularea cooperării...

Guvernul va da un OUG joi prin care numărul funcțiilor de conducere ar putea ajunge la 10% în aparatul de stat

Guvernul urmează să aprobe în şedinţa de joi un proiect de ordonanţă de urgenţă(OUG) privind modificarea unor măsuri fiscal-bugetare, precum posibilitatea stabilirii, în anumite...
Ultima oră
Pe aceeași temă