11.5 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăPoliticăIancu: Pe teritoriul României acționează actori care îndeamnă la indiferență față de...

Iancu: Pe teritoriul României acționează actori care îndeamnă la indiferență față de violență

“Suntem într-un moment fără precedent, care nu mai are nicio legătură cu bătălia democratică între partide politice. Pe teritoriul României acţionează forţe care îndeamnă la ignoranţă faţă de propria noastră istorie, la indiferenţă la violenţă, căutând marionete pentru a le putea manipula. Suntem noi chemaţi, Partidul Social Democrat a rămas singura substanţă şi esenţă a păstrării valorilor tradiţionale ale poporului român, suntem singurii care am refuzat să trădăm, suntem singurii care ne batem pentru tradiţiile noastre, pentru cultura noastră, pentru istoria noastră, pentru neamul nostru. Asta avem de apărat”, a afirmat Iancu la conferinţa de alegeri a PSD Constanţa.

El a spus că PSD a plecat la drum cu un program care părea de nerealizat, revoluţionar, dar acesta a fost pus în practică.

Iancu a susţinut că există “o campanie sistematică de hărţuire acestui Guvern, de manipulare printr-o campanie absolut specială de inoculare a mesajului de decredibilizare a liderului partidului”.

Potrivit lui, ieşirea de la guvernare a ALDE, dar şi poziţia preşedintelui “aruncă ţara noastră în criză politică”.

“Este România în prag de iarnă capabilă să se joace cu astfel de jocuri de criză politică, de criză guvernamentală?”, a afirmat Iancu, menţionând că acest lucru duce la subminarea economiei naţionale.

“Vocea mea de astăzi are un singur mesaj: cel solidarităţii. Vă rog să uitaţi de toate disputele, de toate neînţelegerile, de toate conflictele. (…) Acum suntem chemaţi la solidaritate pentru că este însăşi esenţa şi substanţa României pusă sub semnul întrebării. De-a lungul istoriei, viaţa a demonstrat că nu succesul, nu victoria a solidarizat, ci întotdeauna catastrofele, întotdeauna necazurile, totdeauna războiul, întotdeauna suferinţa. Acum suntem pentru moment în suferinţă”, a mai spus Iancu.

Cele mai citite

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...

Captive ideologiei, euroelitele nu sesizează declinul capitalismului

Revoluţia franceză a desfiinţat latifundiile feudale, în folosul unităților de producție burgheze. Comuniștii au distrus proprietatea privată pentru a crea omul nou eliberat de...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă