Iată cum se va solicita și cum se va vota cu urna specială

Iată cum se va solicita și cum se va vota cu urna specială

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) pune la dispoziția persoanelor care nu se pot deplasa la secțiile de vot un clip video și materiale de informare prin care să le arate cum se va vota cu urna specială (mobilă).

Ioana Oancea 0 comentarii

Aceasta va fi disponibilă atât pentru persoanele aflate în carantină sau izolare din cauza pandemiei de COVID-19, cât și pentru persoanele netransportabile. Cererea poate fi transmisă și prin mijloace electronice. 

Pe site-ul AEP, www.roaep.ro  în cadrul secțiunii Urna mobilă (specială), poate fi accesat și descărcat atât modelul cererii de vot prin intermediul urnei speciale de către persoanele netransportabile din motive de boală sau invaliditate, precum și modelul cererii pentru emiterea documentelor necesare exercitării dreptului de vot prin intermediul urnei mobile de către persoanele aflate în izolare sau carantină.

Totodată, în cadrul aceleași secțiuni, alegătorul este îndrumat să identifice  secția de votare la care este arondat și adresa biroului electoral de circumscripție județeană sau a oficiului electoral de sector, după caz, pe raza căruia are domiciliul sau reședința.

 

Comentarii

loading...