10.6 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăPoliticăIese la suprafață mizeria din războiul salubrizării de la sectorul 1

Iese la suprafață mizeria din războiul salubrizării de la sectorul 1

Acționarii companiei de salubrizare se războiesc între ei, iar acuzațiile sunt grave.

„Aceleași persoane care se plângeau, în mod public cu ceva timp în urmă că Romprest nu are bani pentru plata serviciilor de salubrizare și amenințau cu suspendarea activității de salubrizare, încearcă acuma să sustragă sume exorbitante din banii COMPANIEI ROMPREST SERVICE S.A pentru realizarea unor acțiuni în interesul lor propriu, de defăimare a Primarului Sectorului 1 București Clotilde Armand, a reprezentanților altor autorități, precum și a societății, reprezentanților săi legali și acționarilor acesteia, fiind cu atât mai grav faptul că unul dintre respectivii acționari este Statul Român prin Compania Aeroporturi București SA”, scrie în comunicatul de presă al companiei de salubrizare.

În replică, primarul Clotilde Armand a anunțat că va continua demersurile pentru reglementarea relației cu compania de salubrizare.

„Tocmai am citit comunicatul Companiei Romprest SA din care am aflat uluită că o parte a acționarilor companiei plătesc sume enorme de bani pentru defăimarea mea publică. Poate așa se explică linșajul mediatic din perioada în care respectiva compania ne-a lăsat gunoiul pe străzile din Sector să ne șantajeze. Astăzi, de la ora 15.00, vom avea o nouă ședință de Consiliu Local. Pe ordinea de zi suplimentară am introdus un proiect de hotărâre privind exercitarea dreptului la control al Consiliului Local al Sectorului 1 în vederea determinării cheltuielilor necesare pentru prestarea serviciului public de salubrizare pe raza teritorială a Sectorului 1 de către operatorul Romprest SA. Autoritățile locale ale Sectorului 1 vor adopta toate măsurile necesare în vederea calculării și recuperării tuturor sumelor plătite nelegal către Compania Romprest SA ca urmare a efectuării de plăți către acest operator la alt tarif față de cel aprobat în Hotărârea de Consiliu Local – asta ne spune ANRSC, asta trebuie să facem”, a spus primarul Sectorului 1.

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a intrat în conflict cu compania de salubrizare anul trecut. Potrivit unui raport al Autorității Naționale de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilități Publice (ANRSC), fosta administrație a făcut plăți către compania de salubrizare în mod ilegal.

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

VIDEO. Cătălin Cîrstoiu: “Îmi pare rău că nu l-am ascultat pe Traian Băsescu”

Cătălin Cîrstoiu, candidatul comun PSD - PNL la Primăria Capitalei, a vorbit, înt-o conferință de presă, despre expunerea publică ce i-a adus "mult rău"...

Președintele COSR confirmă: „Șansele Simonei Halep de a primi un wild card la Jocurile Olimpice sunt importante”

Preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român (COSR), Mihai Covaliu, a declarat că şansele Simonei Halep de a primi un wild card la Jocurile Olimpice...

Ce trebuie să ai în vedere atunci când dorești să achiziționezi o barcă?

De la mic la mare, cu toții simțim o atracție deosebită pentru întinderile de apă. Când eram mici, mergeam la râu sau mare și...
Ultima oră
Pe aceeași temă