20.8 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăPoliticăIeșirea de la guvernare încinge spiritele în ALDE

Ieșirea de la guvernare încinge spiritele în ALDE

Liderul senatorilor ALDE, Daniel Zamfir, spune că partidul este la o răscruce şi a trecut, în doar o săptămână, fără consultarea membrilor ”cu greutate”, de la a încerca să dea un suflu nou guvernării, la ieşirea de la guvernare şi îndreptarea către ”o şocantă fuziune cu Ponta-Tudose-şi-un-limbric”.

”Acum soarta noastră este să fim înghiţiţi de Ponta? Călin Popescu Tăriceanu este omul care s-a identificat constant în toţi aceşti ani cu lupta împotriva statului paralel, a abuzurilor din justiţie, lucru pentru care l-am preţuit şi m-a determinat să vin în ALDE. Cum să înţeleg acum această logodnă cu instrumentele statului paralel?”,  a comentat Zamfir.

Zamfir afirmă că nu are ”nimic în minus de spus despre Mircea Diaconu”, dar consideră că ALDE îl putea susţine fără o alianţă cu Victor Ponta. Zamfir anunţă că nu pleacă din ALDE şi nu va accepta funcţia de preşedinte al Senatului, deşi a avut o discuţie în acest sens cu Viorica Dăncilă.

 

Nemulțumiri în teritoriu

La rândul său, preşedintele ALDE Dolj, deputatul Ion Cupă, a declarat că mai mulţi lideri din cadrul partidului nu înţeleg ieşirea partidului de la guvernare, alianţa cu Pro România şi retragerea candidatului la alegerile prezidenţiale, întrucât până acum nu a fost nicio discuţie la nivelul partidului vizavi de aceste aspecte.  El a menţionat că mai mulţi lideri din teritoriu ai ALDE au nelămuriri cu privire la direcţia în care se îndreaptă partidul în perioada următoare, dacă va fuziona cu Pro România şi va lua parte la ”opoziţia de stânga”, aşa cum a afirmat Victor Ponta, precum şi dacă grupurile parlamentare ale ALDE vor fi desfiinţate pentru a fi create grupuri comune cu parlamentarii Pro România.

​Liderul ALDE Satu Mare, Ovidiu Silaghi,  îi transmite lui Călin Popescu Tăriceanu „că metoda retragerii nu este sigură”. Un alt lider local, Valeriu Crișan (Sălaj) spune că e nevoie de o repoziționare a partidului pe scena politică.

Președintele ALDE Gorj, Ion Iordache, a declarat că se aștepta ca partidul să țină cont de oamenii din teritoriu, de discuțiile și de înțelegerile care existau înainte de europarlamentare. Iar despre faptul că Tăriceanu nu mai candidează la președinție, președintele ALDE Gorj a spus că i se pare „o chestiune de lipsă de respect față de noi, nu se face așa”.  

 

 

Măsuri pentru redresare

La rândul său, președintele ALDE Hunedoara, Mircea Moloț, spune că ALDE e un partid tânăr, „de abia acum începe să învețe să umble în picioare, a avut tangență cu cetățeanul la două alegeri, îi dăm șansele care sunt ale oricărui tânăr care începe să meargă în picioare, să învețe să meargă bine, sper să fi învățat toate organizațiile din palma pe care a luat-o la europarlamentare și măsurile pe care le luăm pentru a ne redresa și a deveni acel partid care să aibă un procent din două cifre”.

Romulus Georgescu
Romulus Georgescuhttp://romulus-georgescu
Romulus Georgescu, sef departament Economie
Cele mai citite

Premierul Ciolacu anunță că programul supermarketurilor NU se modifică în weekend

Supermarketurile nu se închid în weekend și nici nu vor avea program modificat. Premierul Marcel Ciolacu anunță că nu este benefică această măsură. „Vreau să...

Pentagonul va aloca 20 de miliarde de dolari pentru a dezvolta avionul de luptă NGAD

Forţele Aeriene ale SUA alocă aproape 20 de miliarde de dolari pentru a dezvolta avionul de luptă NGAD (Next Generation Air Dominance), înlocuitorul pentru...

Proiect de pace durabilă

Anulată de două războaie în curs, Ucraina și Gaza, și umbrită de conflicte potențiale, precum cel din jurul Taiwanului, pacea este din nou tematizată....
Ultima oră
Pe aceeași temă