Igor Dodon a discutat despre reglementarea transnistreană cu şeful misiunii OSCE

Igor Dodon a discutat despre reglementarea transnistreană cu şeful misiunii OSCE

Preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a discutat luni despre reglementarea transnistreană cu şeful Misiunii Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE) în Republica Moldova, Claus Neukirch, precum şi cu ambasadorul Slovaciei la Chişinău, Dusan Daho.

Rl online 0 comentarii

Potrivit unui anunţ al preşedintelui Dodon, a fost discutat bilanţul recentei întrevederi în format "5+2" de la Bratislava şi necesitatea realizării măsurilor de consolidare a încrederii, informează Radio Chişinău.

La începutul lunii octombrie, la Bratislava s-a desfăşurat prima runda de negocieri din anul curent în format "5 + 2", dar aceasta s-a încheiat fără niciun rezultat. Părţile intenţionează să continue discuţiile la începutul lunii noiembrie, pentru a semna un protocol înainte de organizarea şedinţei finale a Consiliului de Miniştri al OSCE, care va avea loc la Bratislava la începutul lunii decembrie.

Igor Dodon şi liderul transnistrean Vadim Krasnoselski urmează să se întâlnească marţi la vila prezidenţială de la Holercani, ora la care va începe întrevederea nefiind deocamdată anunţată. Cei doi s-au mai întâlnit de cinci ori.

Comentarii

loading...