15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăPoliticăIgor Dodon, atac dur: "Vor unire pentru că în Moldova e disperare..."

Igor Dodon, atac dur: “Vor unire pentru că în Moldova e disperare…”

Pe primii, şeful statului moldovean i-a numit “trădători”, iar despre ceilalţi a dat asigurări că aceştia vor înceta sa fie unionişti odată ce în Republica Moldova se va trai mai bine. Declaraţiile au fost făcute miercuri, în cadrul emisiunii “Glavnîi vopros’ de la NTV Moldova, informează joi Agepres, citând Agora.md.

Dodon a afirmat ca în Republica Moldova “a existat întotdeauna o dispoziţie unionistă’, însă înainte aceasta se manifesta mai puţin. “Sunt două componente ale acestui curent. Sunt oameni care sunt pro-unire ca ideologie, ei au fost şi în anii 90, şi chiar în perioada sovietică: artişti, poeţi, intelectuali. Deci, cei care scriau înainte poeme despre comsomolişti şi comunism, acum sunt cei mai aprigi unionişti. Sunt cei mai periculoşi oameni, care au fost întotdeauna trădători’, a afirmat Dodon.

“A doua componentă a unioniştilor sunt oameni simpli, oameni buni, iar eu ştiu asemenea oameni: medici, profesori, muncitori. Cred că mai mult de jumătate dintre unionişti”, a continuat preşedintele Republicii Moldova, exprimându-şi convingerea că aceştia “vor unirea din cauză că în Moldova e corupţie, e greu, că s-a furat miliardul”. “Din cauza acestei derute, ei caută să plece dintr-o extremă în alta. Cu acest bloc, mişcă nu dorinţa de unire propriu-zisă, ci starea de disperare. Când situaţia se va schimba, ei nu vor mai căuta unire, vor deveni statalişti’, a dat asigurări Dodon.

De asemenea, Igor Dodon nu a uitat nici de tinerii unionişti. “Când eşti tânăr, ai valori liberale, ei sunt rebeli. Odată ce apare familia, responsabilităţile, vrei stabilitate’, a spus Dodon. El a adăugat că unionismul nu poate fi oprit prin forţă. “Unica soluţie eficientă contra unionismului este ridicarea nivelului vieţii, lupta împotriva corupţiei”, a conchis preşedintele Republicii Moldova.

Mii de persoane au participat în 25 martie, în Piaţa Marii Adunări Naţionale din centrul Chişinăului, la aşa-numita ‘Marea Adunare Centenară’, pentru a marca 100 de ani de la Unirea Basarabiei cu România, manifestaţia încheindu-se cu adoptarea unei proclamaţii prin care se cere din nou unirea Republicii Moldova cu România. În rezoluţia votată se spune că unirea Basarabiei cu România este “unica soluţie de supravieţuire şi progres”.

Cele mai citite

Guvernul va da un OUG joi prin care numărul funcțiilor de conducere ar putea ajunge la 10% în aparatul de stat

Guvernul urmează să aprobe în şedinţa de joi un proiect de ordonanţă de urgenţă(OUG) privind modificarea unor măsuri fiscal-bugetare, precum posibilitatea stabilirii, în anumite...

Luis Rubiales, fostul președinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal, ar putea ajunge la închisoare

Luis Rubiales, fostul preşedinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal, riscă să ajungă la închisoare din cauza problemelor ce continuă după finala Cupei Mondiale de...

UE cere ca Facebook și Tik Tok să combată falsurile create cu inteligența artificială

UE, prin Comisia Europeană, a cerut marilor site-uri de socializare, precum TikTok și Facebook, să eticheteze clar publicitatea politică și să reducă "viralitatea conținutului"...
Ultima oră
Pe aceeași temă