Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

"Nu ne putem permite să rămânem o colonie europeană. E momentul să gândim românește!"

"Nu ne putem permite să rămânem o colonie europeană. E momentul să gândim românește!"

După trei ani de calvar, omul de afaceri Grigore Dan Adamescu închidea ochii definitiv pe 24 ianuarie 2017. Sub pretextul luptei anticorupţie, viaţa omului de afaceri a fost măcinată constant din 2014.

Iulian Budușan 0 comentarii

În toată această perioadă nu a primit dreptul la tratament medical corespunzător, deși problemele sale medicale erau de domeniul evidenţei și proveneau dinainte de 2014, deci nimeni nu putea spune că Adamescu senior și-a inventat bolile pentru a scăpa de arest. Din păcate, însă, toată derularea evenimentelor din 2014 și până în prezent arată clar că, de fapt, oameni din instituţiile de forță ale statului român, la comanda unor cercuri de interese politico-economice, au instru-mentat dosare penale familiei Adamescu doar pentru a le distruge viaţa.

Gigore Dan Adamescu, patron al primului ziar democratic și fondator al celei mai mari companii de asigurări din România, și-a pierdut în mod suspect viața, în custodia statului român, pe data de 24 ianuarie 2017. Între timp, cauzele morții lui Grigore Dan Adamescu sunt încă neelucidate, iar raportul autopsiei este ținut la secret, cu toate că familia a făcut cel puțin 5 solicitări în acest sens, prin avocați, în tot acest timp. Prima cerere a fost transmisă chiar imediat după moartea prematură a omului de afaceri, respectiv pe 27 ianuarie 2017. Institutul Național de Medicină Legală a refuzat dreptul familiei de a-l primi și a arătat cu degetul către procurorul care investighează dosarul de moarte suspectă deschis pe numele lui Grigo-re Dan Adamescu, adică procurorul Eusebiu Șerbănoiu de la Tribunalul București. Acesta a delegat, la rândul său, doi ofițeri de poliție de la Direcția Omoruri din cadrul Poliției Române pentru investigații - inspectorul Adrian Lazărși subcomisarul Lupescu - , însă nici până în ziua de azi nu au răspuns sau înmânat familiei raportul autopsiei lui Grigore Dan Adamescu. Deși s-a împlinit un an de la decesul cunoscu-tului om de afaceri.

 Cine este responsabil pentru moartea prematură?

 Încă din urmă cu doi ani, doi procurori DNA, împreună cu șefii lor, au refuzat constant să-i acorde dreptul la tratamentul medical. În-cepând cu iunie 2014, când acesta a devenit ținta lor. Este vorba despre procurorul Dănuț Volintiru și Claudiu Dumitrescu, fost șef al Secției a II-a din DNA. Aceștia au fost, până la urmă, retrași și în locul lor au fost numiți, la începutul anului 2016, procurorul Adrian Matei și șeful acestuia, Marius Bulancea, fostul consilier personal al Laurei Codruța Kövesi. În mai puțin de 3 ani, din ca-re 4 luni petrecute în arest preventiv, un an petrecut în arest la domiciliu și 9 luni în închisoare, Grigore Dan Adamescu a murit. Acesta a intrat în comă în timpul judecării apelului pentru eliberarea condiționată (20 decembrie 2016) și a murit la 5 săptămâni după, în spital, închis, familiei nepermițându-i-se să-i fie alături în ultimele clipe.Doi judecători au decis că el trebuie să continue să-și exercite pedeapsa, în ciuda degradării tot mai profunde a stării sale de sănătate și în detrimentul încălcării drepturilor omului. Chiar dacă familia lui Grigore Dan Adamescu a cerut public, după decesul dramatic al acestuia, să fie investigați magistrații pentru încălcarea gravă a articolului 7 din Convenția Drepturilor Omului

"Când am fost tânăr, m-am rugat la Dumnezeu să-mi dea o viață în care să nu mă plictisesc, și uite ce mi-a dat și câte bătălii a trebuit să duc..."

Grigore Dan Adamescu

 

Comentarii

loading...