Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Înalta Curte de Casație și Justiție a anulat excluderea din magistratură a Cameliei Bogdan

Înalta Curte de Casație și Justiție a anulat excluderea din magistratură a Cameliei Bogdan

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a anulat sancţiunea excluderii din magistratură în cazul Cameliei Bogdan, înlocuind-o cu mutarea disciplinară, pe o perioadă de 6 luni, la Curtea de Apel Târgu Mureş, începând cu 15 ianuarie 2018. Decizia instanţei este defintivă.

Iulian Budușan 0 comentarii

Magistraţii instanţei supreme au admis, cu majoritate, recursurile declarate de Camelia Bogdan şi Asociaţia Forumul Judecătorilor din România împotriva deciziei prin care Consiliul Superior al Magistraturii a decis excluderea acesteia din magistratură şi au hotărât înlocuirea sancţiunii excluderii din magistratură cu mutarea disciplinară pe o perioadă de 6 luni, la Curtea de Apel Târgu Mureş, începând cu data de 15 ianuarie 2018.

Decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie este definitivă.

Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a decis, în 8 februarie 2017, excluderea din magistratură a Cameliei Bogdan, unul dintre cei doi judecători care a decis condamnarea lui Dan Voiculescu în dosarul referitor la Institutul de Cercetări Alimentare (ICA). Decizia Secţiei pentru judecători a fost luată ca urmare a unor acţiuni introduse pe rolul Inspecţiei Judiciare. Juriştii au stabilit că magistratul a săvârşit o abatere disciplinară în condiţiile în care Camelia Bogdan ar fi mers într-un sejur, în cadrul căruia ar fi predat funcţionarilor din Ministerul Agriculturii, în perioada în care avea spre soluţionare dosarul ICA, în care Ministerul Agriculturii era parte civilă.

Cauza a ajuns la Secţia pentru judecători a CSM în materie disciplinară, magistraţii luând hotărârea ca judecătoarea să fie exclusă din magistratură. Ulterior, Camelia Bogdan a contestat la instanţă decizia.

Comentarii

loading...