Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Foto Arhiva

Foto Arhiva

Înfrângere pentru DNA, în războiul cu familia Băsescu: Motivarea judecătorilor

Lovitură dură pentru Direcţia Naţională Anticorupţie, chiar din partea judecătorilor de la Curtea de Apel Bucureşti.

Rl online 0 comentarii

Magistraţii au publicat motivarea devastatoare a deciziei de achitare dată la 1 noiembrie 2017, în dosarul ginerelui lui Traian Băsescu. Radu Pricop fusese trimis în judecată de procurorii DNA pentru complicitate la șantaj și instigare la fals în declarații, alături de omul de afaceri Sergiu Lucinschi.

Potrivit România TV, magistraţii susţin că rechizitoriul întocmit de procurorii DNA nu s-a bazat pe probe, ci pe aprecieri generale asupra conduitei profesionale.

“Curtea constată că, pentru a dispune trimiterea în judecată a inculpatului P.R.P. sub aspectul infracțiunilor anterior expuse, Parchetul a utilizat un raționament logico-juridic care excede atât deducției fundamentate în urmă evaluării chintesentei probelor administrate în timpul urmăririi penale, cât și dispozițiilor legale din Codul penal ce reglementează infracțiunile deduse judecății, din punctul de vedere al însăși existenței faptelor în materialitatea lor. Prin urmare, Curtea constată că rechizitoriul s-a bazat pe aprecieri generale asupra conduitei profesionale adoptate de inculpatul P.R.P. în calitatea să de avocat, aprecieri care, astfel, nu pot fundamenta o soluție de condamnare a acestui inculpat. (...) ", potrivit motivării judecătorilor.

"În consecință, având în vedere ansamblul probatoriu analizat și evaluat în mod coroborat în considerentele ce preced, Curtea constată că, prin niciuna dintre activitățile profesionale realizate că avocat, inculpatul P.R.P. nu l-a ajutat și nici nu l-a determinat în vreun fel pe inculpatul L.S să săvârșească nici infracțiunea de șantaj și nici infracțiunea de fals în declarații, rezoluția infracțională în săvârșirea acestor două infracțiuni, că, de altfel, și a celorlalte două infracțiuni, aparțînându-i – in exclusivitate – inculpatului L.S. (...) Prin urmare, Curtea urmează a pronunță față de inculpatul P.R.P. soluția de achitare.", se mai arată în motivare.

Comentarii

loading...