14.6 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăPoliticăÎnghesuială mare la funcția de secretar general al PSD: ,,Nu vreau putere''

Înghesuială mare la funcția de secretar general al PSD: ,,Nu vreau putere”

,,Am luat această decizie pentru că nu puteam accepta să stau pe margine în timp ce partidul în care am investit timp, energie, muncă, multă muncă, și mai ales suflet, are nevoie de ajutor pentru a-și putea găsi direcția și pentru a-și putea regăsi ritmul și locul în politica româneacă.

Am luat această decizie pentru că rezultatele pe care le-am obținut de-a lungul timpului cu TSD îmi permit să știu ce am de făcut ca SG al PSD și pentru că atributele personale îmi permit să mă achit de obligațiile pe care acestă funcție le reclamă.

Am luat această decizie pentru că eu unul cred că trebuie să lăsăm acțiunile să dovedească intențiile, iar dacă partidul vrea să pună pariu pe tineri, pentru a avea un viitor, atunci cred că un tânăr trebuie să fie în echipa de conducere, cu rol decizional”, a anunțat președintele TSD pe pagina sa de Facebook. 

Referitor la profilul viitorului secretar general al PSD, Petrea spune că acesta trebuie să fie un om responsabil care înțelege politica. 

,,Am luat această decizie pentru că eu cred că un Secretar General trebuie să fie un om responsabil, un om așezat, un om care gândește de 3 ori și apoi taie o dată, un om care înțelege și politica, și resursele umane și comunicarea, un om care să deschidă partidul și deciziile, nu care să le închidă și să le opacizeze.

Pe scurt, un Secretar General trebuie să fie un manager, iar eu am dovedit ce aveam de dovedit din perspectiva managementului”, a afirmat el. 

,,Nu vreau putere”

Totodată, liderul TSD a subliniat că nu este interesat de putere. 

,,Nu vreau putere. Nu m-a interesat niciodată. Sunt deputat, am fost ministru. Am 34 de ani, o meserie, o familie și doi copii care mă împlinesc personal. Nu am nimic de demonstrat nimănui. Nu vreau ca, în eventualitatea în care voi câștiga, să devin din Gabi, “Domnul Secretar General”, a declarat Gabri Petrea. 

Pentru funcția de secretar general al PSD și-au anunțat candidatura Felix Stroe, președintele PSD Constanța, Cătălin Stoichiță, fost consilier la Primăria Sectorului 1 și  Codrin Ștefănescu, fost secretar general al partidului. El a ocupat această funcție până la arestarea lui Liviu Dragnea. 

 

 

 

Cele mai citite

Israelul, atac cu rachete asupra Iranului

Israelul a lansat un atac asupra Iranului ca răzbunare pentru atacurile iraniene asupra teritoriului său de la sfârşitul săptămânii trecute, a declarat ABC News...

Bayer Leverkusen, de neoprit! Trupa lui Xabi Alonso a stabilit un nou record în fotbalul european

Bayer Leverkusen, formația pregătită de spaniolul Xabi Alonso, a devenit prima echipă din cele cinci mari ligi europene de fotbal care reuşeşte o serie...

Declarațiile lui Ştefan Târnovanu înaintea derby-ului cu Rapid

Ştefan Târnovanu, portarul liderului FCSB, spune că formaţia sa este favorită la câştigarea derby-ului de sâmbătă, cu Rapid, şi că este deja cu gândul...
Ultima oră
Pe aceeași temă