Inițiativă legislativă: închisoare pentru miniștrii care nu se prezintă în Parlament

Inițiativă legislativă: închisoare pentru miniștrii care nu se prezintă în Parlament

Daniel Zamfir a depus la Senat un proiect prin care vrea ca orice ministru care refuză se se prezinte în Comisiile de Specialitate ori în plenul Parlamentului să fie sancționat cu închisoare de la 6 luni la 3 ani.

Petronel Tudor 0 comentarii

Proiectul de lege este semnat de Daniel Zamfir și alți 11 parlamentari PSD și vizează modificarea și completarea Legii 115/1999 privind responsabilitatea ministerială prin introducerea unui subpunct la articolul 8.

„Constituie, de asemenea, infracţiuni şi se pedepsesc cu închisoare de la 6 luni la 3 ani următoarele fapte săvârşite de către un membru al Guvernului: „c) Refuzul repetat de a se prezenta la lucrările comisiei permanente la care este invitat, în cadul activităţii de informare a Parlamentului de către membrii Guvernului, potrivit art. 111 alin.(1) din Constituţia României, republicată.”, este noutatea din actul normativ pe care PSD vrea s-o treacă prin Parlament cât mai repede.

În susținerea inițiativei, Daniel Zamfir arată că sunt situații în care reprezentanții Guvernului refuză în mod repetat să se prezinte fie în fața Comisiilor de specialitate, fie în plenul Parlamentului pentru a explica anumite decizii ministeriale.

„Tocmai de aceea, pentru a stopa perpetuarea acestui comportament care conduce la o lipsă totală de transparenţă prin evitarea controlului parlamentar, se impune completarea actualei legislaţii, astfel încât prezenţa membrilor Guvernului la lucrările Camerei Deputaţilor, Senatului sau ale comisiilor permanente, speciale şi de anchetă să fie garantat.”, spune Daniel Zamfir.

Comentarii

loading...