23.9 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSport#Colectiv Fostul ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu: Ministerul a refuzat donațiile de...

#Colectiv Fostul ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu: Ministerul a refuzat donațiile de medicamente pentru răniți

Fostul ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu, dezvăluie, pe pagina sa de Facebook, cum Ministerul Sănătății, condus în acea perioadă de Nicolae Bănicioiu, a refuzat, la două zile după incendiul din Colectiv, ajutorul oferit de mai multe companii farmaceutice. Fostul ministru a primit mai multe mesaje de la angajații firmelor, în care toți au subliniat același lucru: "Am fost refuzați, ni s-a spus să nu tulburăm apele cu donțiile noastre".

“Duminica, a doua zi dupa Colectiv, toate companiile farma din ARPIM s-au strans si au pus la cale un plan de ajutorare a spitalelor care tratau pacientii din Colectiv. Compania la care lucram a vrut sa doneze … si …, care lipseau cu desavarsire din spitale si pentru care se urla pe toate canalele de comunicare. Am fost refuzati.

Nu se fac donatii. Si sa stam linistiti, sa nu tulburam apele. Si nu, asta nu e o declaratie oficiala din partea companiei, sunt eu, persoana fizica, din intamplare cunoscator al situatiei. Plangeau colegii mei de jale si de neputinta. Sa te duci la ANM si la minister si sa ti se zica du-te acasa, nu tulbura apele cu donatiile tale. Si n-am fost singura companie refuzata”, a fost unul dintre mesajele primite de Vlad Voiculescu.

Fostul ministru al Sănătății a mai adăugat că a "primit mai multe mesaje care confirmă același adevăr".

"Buna Vlad! Apreciez ceea ce ai facut si faci in continuare!Din anumite motive nu pot sa spun public ceea ce urmeaza.Iti pot confirma ca firmele de medicamente au fost refuzate in momentul in care au dorit sa faca donatii spitalelor care tratau victimele din Colectiv.

Vorbesc de 2 companii farmaceutice mari care detin oin portofoliu produse speciale pentru tratamentul arsurilor.Pe de alta parte ranitii din colectiv care nu avea rani fff grave si nu au necesitat internare mai mult de 3 saptamani erau nevoiti sa isi procure singuri o parte din produsele de ingrijire atat de necesare.S-a dorit mascarea/reducerea dimensiunii incidentului.

Lucrurile erau mult mai grave decat se lasa sa se vada.Conducerea spitalului refuza donatiile desi farmacia spitalului spunea ca are nevoie.Nu se putea trece peste cuvantul conducerii.Este frustrant ca au ajuns sa moara multi oameni din pricina orgoliului persoanelor cu putere de decizie! Sper sa se rezolve candva aceasta situatie". 

 

 

Cele mai citite

Mesajul premierului Marcel Ciolacu, la 20 de ani de la aderarea României la NATO

În cei 20 de ani de apartenenţă la NATO, România a devenit un pilon important şi şi-a consolidat poziţia în interiorul alianţei, respectându-şi angajamentele...

Șobolanii au invadat spațiile verzi din Târgoviște. FOTO

Primăria Municipiului Târgoviște pare că a rămas restantă cu deratizarea în acest an. Șobolanii de mari dimensiuni au fost suprinși de cetățeni ai orașului-reședință a...

Mesajul premierului Marcel Ciolacu, la 20 de ani de la aderarea României la NATO

În cei 20 de ani de apartenenţă la NATO, România a devenit un pilon important şi şi-a consolidat poziţia în interiorul alianţei, respectându-şi angajamentele...
Ultima oră
Pe aceeași temă