11.5 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSportAlbu: "Adevăraţii reformişti ai PDL sunt Blaga şi Berceanu"

Albu: “Adevăraţii reformişti ai PDL sunt Blaga şi Berceanu”

Gheorghe Albu, apropiat al lui Vasile Blaga, ar putea candida la funcţia de secretar general, iar Traian Ungureanu şi Liviu Negoiţă l-ar putea seconda la şefia PDL pe fostul ministru de Interne.

Postul de secretar general al PDL, ocupat în prezent de Vasile Blaga, ar putea fi preluat la Convenţia din mai de prietenul său, deputatul Gheorghe Albu, preşedinte al Comisiei naţionale de revizie şi control (CNRC) a partidului, au declarat pentru România Liberă, surse din Modrogan. Întrebat de RL dacă intenţionează să candideze la funcţia de secretar general, Albu nu spune nici nu, nici da: „Nu m-am gândit la asta, dar nu se ştie niciodată”. „Secretarul general trebuie să aibă ani în spate la partid, să cunoască şefii de organizaţii, cum funcţionează partidul ăsta şi să fie non-stop la partid. E mult de muncă, dar sigur avem mulţi oameni pregătiţi pentru asta”, schiţează Albu profilul candidatului ideal.

Tot în echipa lui Blaga, primele patru posturi de primvicepreşedinţi şi-ar fi găsit deja ocupanţii, spun sursele citate. Pe lângă Gheorghe Flutur, preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, şi Sorin Frunzăverde, preşedintele CJ Caraş-Severin, Vasile Blaga ar putea fi secondat şi de europarlamentarul Traian Ungurea-nu şi de primarul sectorului 3, Liviu Negoiţă. Oficial, Flutur şi Frunzăverde refuză să spună dacă au decis să candideze.

„La momentul potrivit vă voi anunţa intenţiile mele”, a spus şeful CJ Caraş-Severin. Acesta ar putea totuşi încerca să-şi depună propria moţiune populară pentru preşedinţia partidului. Candidatura la şefia PDL nu o exclude pe cea la funcţia de prim-vice în condiţiile în care statutul a fost modificat sâmbătă, în sensul introducerii votului uninominal pentru toate posturile.

În ceea ce-l priveşte pe Traian Ungureanu, intrat în PDL ca „intelectual al lui Băsescu”, şi-ar putea face loc printre „talibanii” formaţiunii ca drept răsplată pentru munca din campania electorală. „El ştie cel mai bine dacă timpul îi permite să fie prim-vicepreşedinte, dar cred că are şanse să fie votat de colegi pentru că Traian comunică foarte bine”, ne-a declarat Roberta Anastase, preşedinta Camerei Deputaţilor. Şi deputatul Sever Voinescu, unul dintre susţinătorii criteriilor de integritate, e de părere că TRU este potrivit pentru un post de conducere în partid.

Printre susţinătorii lui Blaga, se numără şi Radu Berceanu, care ar putea candida la un post dintre cele 15 de vicepreşedinţi, Ioan Oltean sau Adriean Videanu. Cel din urmă va renunţa la poziţia deţinută în prezent, de prim-vicepreşedinte, preferând să-şi pună în slujba partidului expertiza economică.

O altă moţiune ar putea fi depusă de preşedintele actual, Emil Boc, care însă, deocamdată, nu şi-a făcut publice intenţiile. Dacă va decide totuşi să intre în cursa pentru şefia partidului, Emil Boc i-ar putea strânge în jurul său pe colegii din fosta aripă liberală, respectiv Theodor Stolojan, Raluca Turcan, Cristian Boureanu. Şi Roberta Anastase l-ar putea susţine pe premier pentru un nou mandat de preşedinte, însă în ceea ce o priveşte, susţine că nu s-a decis: „Încă îmi fac evaluarea. Nici nu ştiu dacă mai candidez pentru vreun post din Biroul Permanent. Voi vedea”.

O a treia candidatură va veni mai mult ca sigur din partea tripletei reformiste, cu europarlamentarul Cristian Preda în frunte. El va fi susţinut de Monica Macovei şi Sever Voinescu, dar pentru a putea depune moţiunea va avea nevoie de susţinerea a cel puţin zece filiale din ţară şi de o derogare de la statut în privinţa vechimii.

„Nu ne-am hotărât încă în privinţa asta. Dacă intru în competiţie, intru convins că voi câştiga”, spune Voinescu, care ţinteşte un post în Biroul Permanent. „Cine sunt reformiştii ăştia? Adevăraţii reformişti suntem noi, Blaga, Berceanu. Noi ne-am rupt de Iliescu şi mai apoi de Roman şi am făcut dintr-un partid de 7% unul de 35%”, este replica deputatului Gh. Albu, care dă reformiştilor zero şanse la alegeri.

Cele mai citite

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...
Ultima oră
Pe aceeași temă