6.8 C
București
luni, 25 martie 2024
AcasăSportAmbasadorul Germaniei în România: Companiile internaţionale aşteaptă din partea Guvernului român să...

Ambasadorul Germaniei în România: Companiile internaţionale aşteaptă din partea Guvernului român să păstreze transparenţa în lupta anticorupţie

Ambasadorul Germaniei la București, Cord Meier-Klodt, a declarat, într-un interviu pentru News.ro, că este convins că partenerii români vor renunța la campaniile împotriva corporațiilor și se vor concentra pe interesele comune. De asemenea, diplomatul a precizat că atât companiile internaționale cât și companiile germane se așteaptă de la Guvernul român să păstreze transparenţa şi predictibilitatea în toate domeniile, inclusiv în lupta anticorupţie. 

„Ştiţi, din când în când există un fel de campanie împotriva corporaţiilor internaţionale, în general. Cred că, întotdeauna, este destul de clar care este scopul acestora, nu sunt bazate pe fapte. Acestea nu sunt de ajutor. Sunt încrezător că partenerii români ştiu mai bine şi, ţinând cont de datele pe care le-am prezentat, este clar că societăţile internaţionale şi în special societăţile germane contribuie atât de mult la binele ţării, astfel că se va renunţa la acest lucru, campaniile împotriva corporaţiilor, şi ne vom putea concentra pe interesele comune”, a spus ambasadorul Germaniei. 

Ambasadorul a subliniat că firmele aşteaptă din partea Guvernului român aproximativ acelaşi lucru pe care îl aşteaptă şi partenerii politici, adică să continue în direcţia ultimilor ani în lupta împotriva corupţiei şi pentru respectarea statului drept. De asemenea, diplomatul a atras atenția că România are încă probleme în ceea ce privește infrastructura de transport. 

„Întotdeauna există oportunităţi pentru a face mai multe. Foarte concret, cred că ţara încă are deficienţe la capitolul infrastructură de transport. Şi este destul de clar că îmbunătăţirea acestei infrastructuri ar ajuta orice fel de afacere, inclusiv pe cea germană. Dar, în sens mai politic, ştiţi afacerile germane nu caută profitul rapid. Nu vin să dea o lovitură şi să fugă. Investesc pe termen lung. Deci, pentru acest tip de afaceri serioase, cel mai important factor este încrederea, predictibilitatea, transparenţa a cadrului legal, a cadrului de afaceri şi, aş spune că, dacă sunt transmise mesaje clare că aşa vor sta lucrurile în continuare, exact de acest lucru au nevoie companiile germane, companiile internaţionale în general”, a precizat Cord Meier-Klodt. 

Ambasadorul a atras atenția că Germania este cel mai bun partener comercial al României și a indicat domeniile în care există potențial pentru creștere. 

În contextul manifestațiilor împotriva Ordonanței 13 mai multe voci din politica românească au criticat corporațiile pentru că „scot profitul din țară” și pentru că s-ar fi implicat în proteste. Adrian Țuțuianu, șeful Comisiei SRI din Parlament, a declarat chiar că va cere SRI-ului să verifice dacă multinaţionalele au sprijinit protestele antiguvernamentale din România. 

Și Liviu Dragnea a declarat că există informaţii conform cărora unele companii şi-ar fi stimulat financiar angajaţii ca să participe la demonstraţii. 

„Mie personal mi s-a părut destul de ciudat cum un șef de bancă cu capital străin protestează împotriva Guvernului. Am auzit tot felul de zvonuri la televiziune cum corporații multinaționale și chiar și naționale au finanțat și au stimulat și au îndemnat proprii angajați să iasă la aceste manifestații”, spunea liderul PSD în februarie.

Cele mai citite

Servicii de închiriere animatori copii pentru zile de naștere

Chiar dacă serviciile de animație pentru copii sunt disponibile pe piață doar de câțiva ani, asta nu înseamnă că discutăm despre un concept nou....

Ce trebuie să știi despre cancerul de col uterin

Cancerul de col uterin începe să se dezvolte în celulele de pe suprafața colului uterin (porțiunea inferioară a uterului, de formă cilindrică și străbătută...

O femeie din Republica Moldova și soțul ei rus au fost uciși în atacul de la Moscova

O femeie originară din Republica Moldova a fost ucisă în atacul terorist care s-a produs la Moscova în seara de 22 martie 2024. Confirmarea acestui...
Ultima oră
Pe aceeași temă