Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Aurescu, despre Parteneriatul Trans-Atlantic pentru Comerţ şi Investiţii

Bogdan Aurescu, ministrul de Externe, a spus, vineri, că încheierea Parteneriatului Trans-Atlantic pentru Comerţ şi Investiţii (TTIP) va avea un impact economic imens, însă va transmite şi un mesaj politic foarte puternic.

Paul Filimon 0 comentarii

Bogdan Aurescu, ministrul de Externe, a spus, vineri, că încheierea Parteneriatului Trans-Atlantic pentru Comerţ şi Investiţii (TTIP) va avea un impact economic imens, însă va transmite şi un mesaj politic foarte puternic, scrie Mediafax.

"Pe lângă impactul economic imens, TTIP ar trimite un mesaj politic foarte puternic în lume, confirmând că relaţiile politice puternice dintre Europa şi SUA sunt consolidate de un cadru legal consolidat, care activează în interesul companiilor de pe ambele coaste ale Atlanticului şi în interesul dezvoltării economice în general", a declarat Aurescu, la conferinţa internaţională TTIP: Romania's Voice.

Aurescu a mai spus că are încredere că, împreună cu partenerii americani, se va găsi voinţa politică şi determinarea pentru încheierea negocierilor. De asemenea, ministrul a spus că această înţelegere nu este doar despre comerţ, ci despre relaţii mai strânse între UE şi SUA. "Guvernul României susţine finalizarea cu succes a negocierilor, pe baza acestor obiective. România este interesată de o prezenţă mai activă a companiilor americane în economia românească prin investiţii directe şi o piaţă americană mai deschisă companiilor româneşti", a spus Aurescu.

Aurescu a spus că România ar trebui să profite în urma încheierii acestei înţelegeri pentru a creşte exporturile către SUA. "Această înţelegere va impulsiona comerţul şi va duce către o mai mare eficienţă şi la îmbunătăţirea poziţiei comerciale a ţărilor implicate în contextul comercial golbal. De asemenea, va avea potenţialul să stimuleze legăturile noastre economice, inclusiv în sectorul energetic. Evenimentele recente din Ucraina ne-au reamintit tuturor de importanţa unei surse de energie diverse şi durabile şi de necesitatea creşterii cooperării transatlantice în acest domeniu", a spus Bogdan Aurescu.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...