10.2 C
București
luni, 22 aprilie 2024
AcasăSportC.V. Tudor si-a inscenat retragerea

C.V. Tudor si-a inscenat retragerea

Peremistii au recunoscut, in sfarsit, ca retragerea lui Corneliu Vadim Tudor din fruntea partidului in luna martie a fost doar un bluf, sau cum spun ei, “o miscare strategica inteleapta”.
Vicepresedintele partidului, Augustin Bolcas, a declarat ieri, in timpul conferintei de presa saptamanale, ca retragerea si revenirea lui Vadim fac parte dintr-un plan politic bine pus la punct inca din luna martie. “Revenirea domnului presedinte Vadim este un calcul politic deosebit, o miscare politica fundamentala si argumentata, dar si o problema de moralitate deoarece la congresul din martie s-a spus clar ca miscarea strategica este temporara”, a spus Bolcas. El a tinut sa sublinieze ca in urma cu doua luni Corneliu Ciontu ar fi acceptat sa ia parte la planul lui C.V.T., doar ca intre timp s-ar fi atasat prea mult de functia de presedinte si nu a mai vrut sa renunte la ea.
In logica peremistilor “strans uniti” in jurul lui C.V. Tudor, aceasta ar fi si cauza conflictului care ameninta sa rupa in doua partidul. “Ciontu a refuzat sa accepte viata partidului asa cum a fost ea formulata si trasata”, l-a parat Bolcas pe fostul coleg.
Si ca ingratitudinea sa fie completa Bolcas a declarat ca de fapt PRM nici nu si-a dorit sa intre in marea familie a popularilor europeni. “Intrarea in PPE ar fi fost o greseala politica”, s-a lamentat peremistul urmand invatatura fabulei cu vulpea care nu ajunge la struguri: “Oricum erau acri!”. Intr-un final peremistul a dezvaluit involuntar si cauza revenirii lui C.V.T. in forta: nelasandu-se pacaliti de retragerea sa formala in esalonul doi, popularii europeni le-au spus franc “peperemistilor” ca nu vor fi primiti in PPE atat timp cat Vadim taie si spanzura in partid. Neiesindu-i cacealmaua, C.V. Tudor a decis ca pauza s-a terminat. “Liderii PPE au incercat o operatiune de intoxicare cu scopul de a determina inlaturarea lui Vadim…, au conditionat aderarea PPRM la PPE de inlaturarea lui Vadim”, a confirmat Bolcas motivul inscenarii unei actiuni de schimbare la varful partidului. El a mai anuntat ca la Consiliul National al partidului care, va avea loc astazi, se va “ratifica excluderea lui Ciontu si Stanciu”.
Corneliu Ciontu si Anghel Stanciu, exclusi luni din PRM de C.V. Tudor, au fost urmati deja de sapte deputati ai aceluiasi partid. Este vorba despre Liviu Almasan, William Branza, Bogdan Cantaragiu, Alexandru Ciocalteu, Dan Grigore, Daniel Ionescu si Dumitru Puzdrea. Demersului lui Ciontu de a construi pana la urma “un partid popular” i s-au alaturat si cei cinci deputati BNS (care au fost alesi tot pe listele formatiunii lui Vadim, dar care au demisionat la inceputul legislaturii): Dan Mocanescu, Olguta Cocrea, Mircia Giurgiu, Costel Ovidenie si Ion Stoica. Practic, prin aceste demisii grupul parlamentar din Camera are acum doar 32 de membri, adica doar doua treimi din cat a avut la inceputul legislaturii. Cei 14 adepti ai lui Ciontu vor cere luni conducerii Camerei Deputatilor sa fie inregistrati ca si grup parlamentar popular independent, urmand in maximum o luna sa se lanseze un “nou partid de orientare crestin-democrata”.

Cele mai citite

Ozzy Osbourne şi Mary J. Blige, printre artiștii ce vor fi incluși în Rock & Roll Hall of Fame în 2024

Anul acesta, Rock & Roll Hall of Fame își deschide porțile pentru o nouă serie de legende din lumea muzicală, printre care se numără...

„El Clasico”, decis în prelungiri! Golul lui Jude Bellingham o duce pe Real Madrid aproape de un nou titlu

Real Madrid este foarte de a-și adjudeca al 36-lea titlu din istorie după ce s-a impus cu scorul de 3-2 în marele derby contra...

Minaur Baia Mare, eșec drastic în turul semifinalei Cupei EHF

Minaur Baia Mare a pierdut prima manșă a semifinalei din EHF European Cup, disputată în deplasare, cu echipa islandeză Valur Reykjavik, cu scorul de...
Ultima oră
Pe aceeași temă