25.3 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăSportC.V.T. s-a plictisit sa fie "onorific" si striga: "puci"!

C.V.T. s-a plictisit sa fie “onorific” si striga: “puci”!

La o zi dupa excluderea lui Corneliu Ciontu si a lui Anghel Stanciu de catre C.V. Tudor, care a decis ca este momentul sa redevina din “onorific” din nou presedinte plin, peremistii au declansat un adevarat razboi.
Peremistii sustinatori ai lui Corneliu Vadim Tudor s-au baricadat, ieri, inca din zori la sediul central al partidului si au convocat o sedinta-fulger a Biroului Permanent menit sa dea curs dorintei lui C.V. Tudor de a se reinscauna ca presedinte si de a-i inlatura pe Corneliu Ciontu si pe Anghel Stanciu. In absenta lui Vadim Tudor, plecat in strainatate, sediul era strajnic pazit de frica unui “atac” din partea lui Ciontu, presedintele-exclus, jurnalistii fiind tinuti in strada. Ba chiar au fost trimisi acasa toti functionarii si secretarele, sub pretextul ca este “prea multa lume”. “Am trimis toti functionarii acasa. E sedinta si e prea multa lume. Dar sa stiti ca nu s-au suparat ca le-am dat o zi libera”, a explicat deputatul Lia Olguta Vasilescu.

Paza cu bodyguarzii lui Eserghep Gelil

In curte, un grup de aproape 15 “baieti”, musculosi, imbracati in tricouri mulate, stateau cuminti pe banci. Pentru intimidare. “Sunt membrii nostri de partid”, s-a eschivat Vasilescu. Dar “baietii cu muschi” au refuzat sa ne spuna din ce organizatie PRM fac parte. Se pare ca fusesera trimisi de deputatul Eserghep Gelil sa apere partidul de “cotropitori”.
Dupa doua ore, rand pe rand din sediul central al PRM au inceput sa iasa deputatii Augustin Bolcas, Leonida Lari, Olguta Vasilescu, senatorii Gheorghe Funar, Doru Bindea, dar si fostii parlamentari Gheorghe Buzatu, Corneliu Bichinet, Angela Balan. Adica cei 24 de membri, din cei 33, ai Biroului Permanent prezenti la sedinta-fulger. Numai Daniela Buruiana a ramas sa pazeasca sediul. “Sa nu intre Ciontu! Organizati-va! Sa inchideti poarta!”, le dadea ea indicatii de zor paznicilor sediului. Si “baietii musculosi” s-au organizat, mutandu-se in cladirea partidului. De altfel, Buruiana a fost singura care a recunoscut explicit ca presedintele exclus nu mai are ce cauta in sediul partidului. “Il primim ca simplu vizitator insotit de mama sau de tata, il plimbam prin partid, ii punem si fundita!”, a spus ea presei. Vasilescu s-a aratat mai “ingaduitoare”: “Sa incerce numai sa intre!”. In timp ce Funar facea pe nestiutorul: “E lasat sa intre! A venit aici?”.
Augustin Bolcas insa a incercat sa justifice masurile de protectie, acuzandu-l pe Ciontu ca a incercat sa puna mana pe sediu luni seara.

“Cine l-a ales l-a si exclus!”

Cu toate ca veneau de la aceeasi sedinta, cand a fost vorba de excluderea lui Ciontu din partid, peremistii au inceput sa se contrazica, in incercarea nebuna de a-i apara decizia lui C.V. Tudor. “Ciontu a preluat temporar aceasta functie si a incercat sa si-o faca permanenta”, a spus deputatul jurist Bolcas, continuand: “Pentru C.V. Tudor, Ciontu si Anghel sunt exclusi. Pentru noi sunt autoexclusi din viata de partid”. “Nu l-a votat Congresul. A fost un mandat de doua luni dat de Consiliul National”, a spus si Buruiana. Vasilescu si Funar au invocat insa faptul ca instanta nu a dat inca o hotarare definitiva si irevocabila in privinta schimbarii presedintelui partidului si a denumirii acestuia, asa ca partidul nu este nici popular, iar Ciontu nu e presedinte. “Daca dl C.V. Tudor se duce la Curtea de Apel si spune ca doreste sa ramana presedinte, se face”, a continuat Vasilescu.
Atentionata ca Ciontu nu poate fi demis decat de cine l-a numit in functie, liderei Organizatiei de Tineret a PRM i-a scapat porumbelul din gura: “Cine l-a ales l-a si exclus!”.

Comunicat semnat de C.V.T., in absenta lui

Sustinatorii lui C.V.T. au decis sa convoace pentru maine un Birou Permanent extraordinar, menit sa pregateasca Consiliul National de sambata, la care vor sa-l reinscauneze pe C.V. Tudor. Au fost totusi invitati atat Corneliu Ciontu, cat si deputatul Anghel Stanciu, si el exclus din partid. Ba chiar au emis si un comunicat de presa, semnat de nimeni altul decat Vadim Tudor, cu toate ca el nu participase la sedinta, prin care se anunta convocarea Consiliului National.
Contactat telefonic, C.V. Tudor l-a acuzat pe Ciontu, la un post de televiziune, ca a incercat “un puci in PRM dupa modelul PSD”. “Avem in vitro situatia din PSD”, s-a plans el: “L-am sunat pe Ciontu si i-am spus “Vai de capul tau, baiete, gata, lasa-ne!”. Sa ne duca in Europa un politruc pensionar bun sa-mi duca servieta! Vai de capul meu!”.

Cele mai citite

Horia Constantinescu a demisionat din fruntea ANPC și va candida din partea PSD la Primăria Constanța

Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC. Constantinescu a anunțat, luni, că a semnat cererea de demisie din funcţia de preşedinte al Autorităţii...

După toate celelalte probleme, companiile vor fi lovite și de greva la Registrul Comerțului

Greva la Registrul Comerțului este de natură să afecteze companiile din România, explică un articol publicat pe site-ul termene.ro. Sindicatul Angajaților din Oficiul Național al...

Tesla se restructurează: mai mult de 10% din angajații companiei la nivel global vor fi puși pe liber

Tesla va concedia peste 10% din cei 140,473 de angajaţi ai companiei la nivel global, potrivit unei note interne redactată de Elon Musk, scrie...
Ultima oră
Pe aceeași temă