Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Cezar Preda: Nu am avut nicio discuție privind numirea în fruntea SIE. Nu așa se face numirea

Vicepreşedintele PNL Cezar Preda a declarat sâmbătă că nu a existat nicio discuţie cu privire la numirea sa la şefia Serviciului de Informaţii Externe, însă a punctat că orice om ar fi onorat de o asemenea funcţie.

Romulus Georgescu 0 comentarii

Vicepreşedintele PNL Cezar Preda a declarat sâmbătă că nu a existat nicio discuţie cu privire la numirea sa la şefia Serviciului de Informaţii Externe, însă a punctat că orice om ar fi onorat de o asemenea funcţie.

"Eu am fost de multe ori pe ştiri şi ministru şi viceprim-ministru. Nu pot să confirm nimic, pentru că nu a avut loc nicio discuţie şi nu aşa se face numirea la SIE. (...) Orice om este onorat, care are expertiză, pentru o asemenea funcţie, dar chestiunile acestea sunt la nivel de şef de stat, la nivel de securitate naţională. Nu sunt eu în măsură să apreciez cum va face dl preşedinte nominalizarea, dar este o onoare pentru oricine", a declarat Preda, la Parlament.

În opinia sa, supoziţia că va prelua şefia SIE ar fi pornit, probabil, de la cutuma privind conducerile SIE şi SRI. 

"Domnul Dragnea a încălcat într-adevăr (...) Regulamentul de funcţionare a Camerei Deputaţilor şi Senatului, care spune că câştigătorul ia Comisia SRI, al doilea partid ia Comisia SIE, iar la vicepreşedinţi invers. Dl Dragnea, justificând faptul că nu a dorit să dea un drept PNL, l-a introdus şi pe dl preşedinte în această ecuaţie, ceea ce nu a fost corect. (...) În general, lucrurile acestea se tranşează în afara Parlamentului şi este pur şi simplu un raport între preşedinte şi şefii de servicii, iar Parlamentul, dacă respectivul nominalizat are expertiză, îl validează, dacă nu, nu. Nu se face troc. Este prima oară când aud că se face troc cu aşa ceva. Dl Dragnea trebuie să înţeleagă că lucrurile acestea - cele două numiri - sunt peste înţelegerile şi compromisurile care se fac de obicei şi cred că de aici au plecat aceste chestiuni", a afirmat Cezar Preda.

Liberalul a subliniat că preşedintele Klaus Iohannis decide numirea şefului SIE.

"Eu nu cred că poate fi dus în ecuaţia de membru de partid, dl preşedinte decide. Poate să fie din interiorul PNL, un om cu expertiză mare, poate să fie din afara PNL", a arătat Preda.

Potrivit unor informații neoficiale publicate de presă, președintele Klaus Ioahannis și PSD ar fi ajuns la o înțelegere privind numirea lui Cezar Preda în fruntea SIE.
 

Citește totul despre:

Comentarii

loading...