15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSportCinteza si Ene Dinga trebuie sa-si caute de lucru

Cinteza si Ene Dinga trebuie sa-si caute de lucru

Evaluarea ministrilor si a secretarilor de stat, care urmeaza sa aiba loc la Delegatia Permanenta a PNL de astazi, ii pune pe jar pe unii membri ai partidului. Decizia finala urmeaza sa ii apartina primului ministru si, potrivit unor surse din partid, in ultima vreme in jurul acestuia s-au inmultit doritorii de fotolii la Palatul Victoria.

Unul dintre cei mai contestati ministri a fost cel al Finantelor, Ionut Popescu, dar se pare, totusi, ca Tariceanu nu este decis sa-l schimbe, cel putin deocamdata. Ionut Popescu nu prea a fost simpatizat de liberali inca de la inceput, dar dupa ce el a recunoscut sincer ca TVA-ul s-ar putea majora la 22%, nemultumirile fata de acesta au crescut. Schimbarea lui Ionut Popescu ar urma sa fie dorita de unii lideri ai partidului precum Dinu Patriciu, Cristian Boureanu, Ludovic Orban, care vor ridica subiectul la sedinta de astazi. Printre cei dornici sa-i ia locul lui Ionut Popescu s-ar numara Dan Radu Rusanu, Eugen Nicolaescu sau Sebastian Vladescu.
Totusi, se pare ca, in cele din urma, singurul ministru liberal amenintat de remaniere este ministrul Sanatatii, Mircea Cinteza. Postul acestuia este dorit cu ardoare de liderul grupului din Camera, Eugen Nicolaescu.

Nicolaescu – autopropus pentru Ministerul Sanatatii

El s-a autopropus pe baza faptului ca Tariceanu le-ar fi spus apropiatilor sai ca este nemultumit de Cinteza si ca doreste in fruntea ministerului “un om din afara sistemului”.
Calin Popescu Tariceanu le-a cerut ministrilor sa ii spuna care sunt secretarii de stat fata de care au nemultumiri. Se pare ca printre secretarii de stat care ar putea fi remaniati se numara Adrian Ciocanea, secretar de stat in Ministerul Integrarii Europene, Valentin Naumescu, secretar de stat in MAE, Anton Anton, secretar de stat in Ministerul Educatiei si Cercetarii. Cel mai probabil, PNL va inlocui sase-sapte secretari de stat.

Valeriu Stoica vrea fuziune cu PPCD

Si fostul presedinte PNL Valeriu Stoica intentioneaza sa revina in prim-plan in cursul zilei de astazi. Stoica impreuna cu Crin Antonescu, Flavius Baias, Radu Stroe, Varujan Vosganian sau Ioan Ghise se numara printre semnatarii unei scrisori adresate Delegatiei Permanente a PNL. Semnatarii sustin ca “exista riscul major ca reusitele guvernarii sa fie revendicate mediatic de altii, convertite in scor electoral pentru acestia, iar nereusitele guvernarii sa se contabilizeze doar in sarcina PNL”. In aceste conditii “exista riscul ca protocoalele Aliantei D.A. si cel de guvernare sa reprezinte prea putin atunci cand, singur, PNL va fi pus in fata examenului electoral la viitoarele alegeri”. Mai ales ca “relatiile cu partenerii de Alianta devin tot mai dificile pe masura trecerii timpului” si exista riscul ca toate celelalte forte politice de centru-dreapta (parlamentare si neparlamentare) sa realizeze un bloc politic din care PNL sa nu faca parte. Ei cer adoptarea unei strategii pentru ca PNL sa fie in fruntea initiativei politice de coagulare a fortelor politice de centru-dreapta. Ei solicita unificarea rapida cu PPCD. De asemenea, solicita “crearea unui statut care sa permita integrarea, in mod institutionalizat si prin mentinerea identitatii tuturor fortelor politice de centru-dreapta”. “Constructia politica pe care o propun reprezinta schita construirii unei federatii a dreptei la care alaturi de PNL si PD sa adere PD si PPCD. In aceasta federatie fiecare partid isi pastreaza numele, identitatea si doctrina”.

Romulus Georgescu
Romulus Georgescuhttp://romulus-georgescu
Romulus Georgescu, sef departament Economie
Cele mai citite

Welkins: Excelență în siguranță și inovație pentru clădiri

În lumea modernă, unde siguranța, accesibilitatea și iluminarea sunt priorități esențiale, compania Welkins Fire Protection Solutions SRL se remarcă ca un lider în furnizarea...

Luis Rubiales, fostul președinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal, ar putea ajunge la închisoare

Luis Rubiales, fostul preşedinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal, riscă să ajungă la închisoare din cauza problemelor ce continuă după finala Cupei Mondiale de...

România intră în Schengen cu spațiul aerian și maritim din 31 martie. Precizările chestorului Bogdan Despescu

Chestorul general de poliţie Bogdan Despescu, secretar de stat în MAI, a afirmat, joi, că, începând cu ziua de duminică, odată cu intrarea în...
Ultima oră
Pe aceeași temă