13.1 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSportCiontu anunta ca se teme de linsaj politic

Ciontu anunta ca se teme de linsaj politic

Ieri, in timp ce sediul PPRM era ocupat de trupele de comando ale lui C.V. Tudor, Corneliu Ciontu si sustinatorii sai au convocat si ei o conferinta de presa extraordinara la Palatul Parlamentului.
Corneliu Ciontu a reamintit ca a fost unul dintre cei care l-au convins pe C.V. Tudor sa accepte trecerea la doctrina populara. La plenara Consiliului National din 12 martie, C.V. Tudor a intervenit direct impotriva celor care se opuneau schimbarii orientarii partidului. Cu acelasi prilej, Corneliu Ciontu a fost ales presedinte PPRM. Ulterior, echipa condusa de Corneliu Ciontu a purtat discutii cu Partidul Popular European si presedintele PPRM sustine ca ar fi reusit sa-l convinga ca partidul se schimba cu adevarat. In plus, PPRM a crescut in sondaje de la 8 la 10%.
Intre timp, sustine Ciontu, oamenii din jurul lui C.V. Tudor (Daniela Buruiana, Lucian Bolcas, Olguta Vasilescu) au recurs la “intoxicari” menite sa-i demonstreze lui C.V. Tudor ca se incearca indepartarea sa. A urmat momentul adevarului marcat de negocierile cu PPE. “Dupa discutiile de vineri cu reprezentantii PPE, C.V. Tudor si-a sunat apropiatii; nu m-a sunat pe mine, cum era normal, si le-a spus ca suntem niste tradatori.” Dupa care lucrurile s-au precipitat – totul culminand cu decizia lui C.V. Tudor de a reveni. Ciontu a caracterizat ca “o mizerie” comunicatul lui C.V. Tudor, in conditiile in care a fost prietenul sau 30 de ani de zile. In plus, Ciontu a subliniat ca, potrivit statutului, presedintele de onoare, functie detinuta in prezent de C.V. Tudor, nu are dreptul sa faca excluderi.
“Dupa cateva zile tensionate, ieri dimineata, lucrurile au luat-o razna. Azi dimineata la 7.30 un salariat de-al meu mi-a comunicat ca nu ni se mai da voie sa intram in sediu. Olguta Vasilescu impreuna cu o trupa de 15 gealati, o trupa de comando, au inchis sediul.” Corneliu Ciontu a spus ca Vadim nu are acest drept: “Sunt inca presedintele partidului, iar acel sediu nu este cladire particulara, e de fapt un caz penal”.
Ciontu a sustinut ca se gandeste serios la modul in care sa-si asigure paza personala. “Vor sa transforme plenara partidului intr-un linsaj politic. Vor sa aduca oameni cu autobuze.” Presedintele PPRM a spus ca va face toate demersurile pentru ca la sedinta de sambata sa vina doar membrii Conferintei Nationale. Corneliu Ciontu a apelat ieri la membrii PPRM “sa se gandeasca serios” in ce directie vor sa indrepte partidul – catre zona populara sau vor sa ramana “in mocirla nationalista”. Totusi, al doilea “pucist”, Anghel Stanciu, a recunoscut ca despartirea de C.V. Tudor nu este totala: “Daca el doreste sa mearga cu echipa noastra, noi il vom sprijini sa ramana presedinte de onoare. Insa nu mai putem ramane la politica de pana acum”.
Intrebat daca in cazul unei infrangeri la sedinta de sambata va parasi partidul, Corneliu Ciontu a raspuns: “Fara indoiala, eu nu doresc sa mai fac parte din partid daca nu urmam drumul spre zona populara”. Pe langa Anghel Stanciu, ieri, lui Ciontu i s-au alaturat Alexandru Ciocalteu, vicepresedintele Petru Calianu, fostul deputat Nicu Vasilescu. Alungat din sediu, presedintele PPRM a convocat o sedinta a Biroului Permanent la cabinetul sau parlamentar.

Romulus Georgescu
Romulus Georgescuhttp://romulus-georgescu
Romulus Georgescu, sef departament Economie
Cele mai citite

Piedone, la depunerea candidaturii pentru Primăria Capitalei: „Voi câștiga alegerile cu 42%”

Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, și-a depus astăzi candidatura pentru Primăria Municipiului Bucureşti și a declarat că va câștiga alegerile cu 42%.„Se pare...

Emma Răducanu, în sferturile de finală ale turneului de la Stuttgart

Britanica Emma Răducanu s-a calificat în sferturile de finală ale turneului WTA 500 de la Stuttgart, după ce a învins-o în două seturi, cu...

Marseille, Atalanta, AS Roma și Bayer Leverkusen s-au calificat în „careul de ași” al Europa League

Olympique Marseille, Atalanta Bergamo, AS Roma și Bayer Leverkusen s-au calificat joi seară în semifinalele Europa League, după meciurile din manşa secundă a „sferturilor”. Liverpool...
Ultima oră
Pe aceeași temă